Ungdomsråd

Vill du kunna påverka vad som händer i kommunen? Tycker du om att tycka till om aktuella frågor som angår unga? Och gillar du att anordna evenemang för ungdomar? Välkommen till Strängnäs kommuns ungdomsråd (SKUR).  

Varför finns vi?

Strängnäs kommun ungdomsråd (SKUR) är ett av kommunens rådgivande organ, Ungdomsrådet bildades 2015 av tolv entusiastiska ungdomar från olika håll i kommunen som ville vara med och tycka till i aktuella frågor som angår och rör unga i vår kommun.

Ungdomsrådets grundidé är att ungdomar ska, precis som vuxna, ha möjlighet att påverka sin egen vardag.  Du (som är ung) vet bäst hur det är att vara ung och bo i kommunen.

Ett lokalt ungdomsråd är viktigt för att ungdomars synpunkter, tankar och idéer skall tas till vara på ett bra sätt. Det skapar en möjlighet till dialog mellan politiker och ungdomar i kommunen.

Vilka är vi?

Strängnäs ungdomsråd är partipolitiskt och religiöst obundet och välkomnar alla unga mellan 13-25 år som vill engagera sig. Vi vill och jobbar för att skapa en tillgänglig organisation där alla respekteras och känner sig hemma och välkomna.

Vad gör vi?

Vi träffas en gång i månaden och diskuterar frågor som vi tycker är viktiga. Vi blir också ofta tillfrågade att tycka till i ärenden som på ett eller annat sätt rör ungdomar.

Vill du bli en av oss?

För att bli medlem i ungdomsrådet behöver du vara 13–25 år och bosatt i Strängnäs kommun. Kontakta oss så berättar vi mer om hur du blir medlem.

Här finns vi

Strängnäs ungdomsråd delar rum med kommunens barnombudsman i Strängnäs kommunhus. Boka in ett möte, och kom och hälsa på.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Strängnäs ungdomsråd. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Mejla: helena.edvinsson@strangnas.se
Ring: 0708-42 90 80
Besök: Strängnäs kommunhus, Nygatan 10

Följ oss i sociala medier

 Vad har SKUR gjort hittills?

Här är några exempel på ärende där vi har fått vara med och tycka till:

  • Vad ska hända med Larslunda i framtiden?
  • Ny trafikplan: Vilka platser känns otrygga för de som cyklar eller går?
  • Vilka sträckor ska bussarna köra – och på vilka tider?
  • Vilka öppettider ska Ungdomsmottagningen ha?
  • Fotbollsturnering för årskurs 7-9.
  • Referensgrupp till centrumutveckling.
  • Referensgrupp till nya grundskolor i kommunen.

Vad vill du att vi ska göra?

Vilka frågor tycker du att ungdomsrådet ska prioritera? Vad är viktigast för dig? Skicka in dina förslag till helena.edvinsson@strangnas.se.

Här hittar du ungdomsrådets mötesanteckningar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 april 2024