Om webbplatsen

Strängnäs kommuns webbplats ska göra det lätt för dig som invånare att hitta information och ta del av kommunens service. Vårt mål är att du ska uppleva webbplatsen som modern och tilltalande.

Hitta på webbplatsen

Strängnäs kommuns webbplats följer den standard som finns för sidstrukturer på kommunala webbplatser. Oavsett vilken kommunal webbplats du besöker ska du känna igen dig och lätt kunna navigera och förstå var du hittar det du söker efter.

Sidhuvudet

Högst upp på alla sidor hittar du följande:

 • Kontakt, som leder till Strängnäs kommuns Kontaktcenter där du bland annat hittar information om öppettider och kontaktuppgifter
 • Lyssna, vilket är ett hjälpmedel för att kunna lyssna på webbplatsen
 • Translate, översätter webbplatsens innehåll med hjälp av Google Translate
 • Andra webbplatser, här hittar du webbplatser som har en koppling till Strängnäs kommun
 • Sökrutan, skriv in det du söker efter och håll tummarna
 • Toppmenyn, dessa är de övergripande ämnesingångarna på webbplatsen

Sidfoten

Längst ned på alla sidor på webbplatsen hittar du följande:

 • Anslagstavlan, den leder till Strängnäs kommuns officiella anslagstavla för tillkännagivanden, kungörelser, sammanträdeshandlingar och protokoll
 • Strängnäskartan, här kan du till exempel får reda på var närmsta förskola ligger eller om det finns radon i marken där du vill köpa ett hus
 • Turistinformation, här hittar du din nästa musikupplevelse eller när nästa stadsvandring äger rum
 • E-tjänster, det är samlingssidan för Självservice, alltså där du hittar alla e-tjänster och blanketter
 • Evenemang, här samlas alla aktuella evenemang
 • Lediga jobb, här hittar du alla jobb som går att söka inom Strängnäs kommun

Sök på webbplatsen

Sökfunktionen finns centralt placerad på startsidan och överst på alla sidor på webbplatsen. När du har angivit ett sökord och klickat på sök, kommer du till sidan för sökresultatet. På denna sida kan du filtrera på webbsidor, dokument, nyheter och evenemang. Under varje sökresultat anges datum för när det är publicerat. Du kan även se var i strukturen på webbplatsen sidan eller dokumentet är placerad.

Kontaktuppgifter till ansvariga

Längst ned på de flesta sidor finns det kontaktuppgifter till ansvariga för respektive verksamhet. Om det av någon anledning saknas, vänd dig till vårt kontaktcenter.

Vi skriver bara om det vi ansvarar för

Om andra organisationer eller myndigheter bättre kan svara på din fråga, länkar vi ofta vidare till deras webbplatser. Vi skriver om det som ligger inom kommunens ansvarsområde.

Länkar på strangnas.se

Strängnäs kommun förbehåller sig rätten att besluta om vilka länkar som ska finns på strangnas.se. Vi länkar in huvudsak till samarbetspartners eller andras webbplatser som ger ett mervärde till våra besökare. Strängnäs kommun ansvarar inte för innehållet på de webbplatser länkarna går till.

Teknisk information

Vi använder publiceringsverktyget Sitevision. strangnas.se.se fungerar bäst i den senaste versionen av vanliga webbläsare. Webbplatsen fungerar också bra i äldre versioner av webbläsare, men kan se lite annorlunda ut. Din dator behöver inte ha stöd för javascript eller flash för att webbplatsen ska fungera.

Så hanterar vi personuppgifter

Personuppgifter är all slags information som kan knytas till dig som fysisk person, till exempel ditt namn, personnummer, adress, bild på dig, fastighetsbeteckning, e-post eller din dators IP-nummer. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Dokument

Alla dokument på webbplatsen hittar du som PDF-filer. Du behöver Adobe Reader för att kunna öppna och läsa dessa dokument. Adobe Reader är gratis och du laddar ned programmet på Adobes webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 april 2021