Klimat- och hållbarhetspriset 2021

Vinnare av 2021 års klimat- och hållbarhetspris är Pfizer Strängnäs och föreningen Starka händer. I final var också Klimatinitiativ Strängnäs och Hornuddens Ekokafé.

Pfizer Strängnäs vinnare av klimatpriset

Pfizer i Strängnäs har under senare år gjort stora insatser som gör reell skillnad för klimatet. Deras mål om grön el och koldioxidneutralitet bidrar till att vi i Strängnäs kommun kan uppfylla vårt mål om klimatneutralitet 2040. Som en global aktör har de möjlighet att påverka i såväl Strängnäs som i stora vida världen. De är en förebild för både stora och mindre företag. Pfizer i Strängnäs har genom flera investeringar visat att de vill ta ansvar för vår gemensamma framtid. Därför tilldelas de kommunens klimatpris 2021.

Starka händer vinnare av hållbarhetspriset

Föreningen Starka händer är unika i sitt sätt att arbeta och tänka helhet i sina projekt, där de tar vara på människors erfarenheter, vilja och kunskaper. De påminner oss om att hållbarhet även handlar om delaktighet och tillhörighet, som båda är såväl medel som mål för att bygga starka och hållbara samhällen. Med tonvikt på integration och trygghet jobbar de för möten människor emellan oavsett ursprung, ålder eller kön och för att fler ska få jobb. Föreningen Starka händer bedriver en verksamhet som vi i Strängnäs kommun är stolta över. Därför tilldelas de kommunens hållbarhetspris 2021.

Läs nyheten De vann klimat- och hållbarhetspriset

Alla finaliseter i respektive kategori 2021

  • Klimatpriset: Pfizer och Kilmatinitiativ Strängnäs
  • Hållbarhetspriset: Hornuddens trädgård och Starka händer

Här kan du läsa mer om finalisterna:

created by dji camera

Modernisering bra för miljön

Pfizer i Strängnäs använder endast förnybar el och har de senaste åren minskat sina koldioxidutsläpp. De är nominerade till Klimatpriset.

Fån vänster: Michaela Paul, Oskar Nyström

Ekokafé med engagemang

Här får ungdomar vägledning för att fortsätta studera eller komma ut i arbetslivet. Hornudden är nominerade till Hållbarhetspriset.

Mohammad Allatif, Starka händer

"Samma problem överallt"

Den som kommer ny behöver introduktion, lära sig språk och kultur. Det hjälper Starka händer, nominerade till Hållbarhetspriset, till med.

Eva Mineur, Klimatinitiativ Strängnäs

Vill ge hopp och inspirera

De bytte frustration och klimatångest till gemenskap och aktion för klimatet. Nu är Klimatinitiativ Strängnäs nominerade till Klimatpriset.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 april 2023