Misstanke om vuxen som far illa

Om du är orolig eller vet att någon far illa är det viktigt att du gör en orosanmälan till socialtjänsten.

Misstänker du att någon far illa?

Kontakta socialkontorets mottagningsgrupp för att diskutera din oro. Mottagningsgruppen kommer ge dig stöd och råd i din anmälan och hur du motiverar den vuxna att själv ansöka om stöd för sin situation.

Hur gör jag en orosanmälan?

En orosanmälan kan du göra muntligt men helst skriftligt till socialkontorets mottagningsgrupp, kontakta då kontaktcenter under telefontiden för att bli kopplad till gruppens jourtelefon.

Gör en anonym anmälan

Som privatperson har du rätt att göra en anonym anmälan, kontakta då kontaktcenter under telefontiden, måndag-fredag klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.00 telefon 0152-291 00 för att bli kopplad till jourtelefonen.

Glöm inte att du inte får uppge ditt namn i kontakt med oss om du önskar vara anonym, detta gäller muntligt och i skrift.

Stöd och hjälp

Om du eller en anhörig behöver hjälp i en akut situation finns hjälp eller stöd inom olika områden. På sidan Akut hjälp hittar du kontaktuppgifter till olika myndigheter och organisationer.

Socialjour efter kontorstid

Den länsgemensamma socialjouren är anträffbar kvällar och helger när övriga delar av socialkontoret inte är tillgängliga.

Länsjouren Södermanland är en länsgemensam socialjour som finns för kommunerna: Eskilstuna, Flen, Gnesta, Katrineholm Oxelösund, Strängnäs och Vingåker.

Verksamheten hanterar akuta sociala problem som inte kan vänta tills nästkommande vardag då ordinarie verksamheter inom socialtjänsten finns på plats. Länsjouren prioriterar barnärenden samt personer som är utsatta för våld i nära relation.

Länsjouren finns i tjänst vardagar klockan 16.00-00.00  och helger klockan 14.00-00.00.
Du når socialjouren genom att ringa 112, där du meddelar ditt ärende och telefonnummer så ringer en socialsekreterare upp dig.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2024