Mariagården, Strängnäs

Äldreboende Mariagården

Mariagården ligger vid Långberget i Strängnäs och har nära till fina promenadstigar.

På Mariagården finns 40 lägenheter fördelade på fyra grupper, 8 av lägenheterna är för personer med en demenssjukdom. Det finns en gemensam uteplats och rymliga balkonger på varje bostadsgrupp.
I varje bostadsgrupp finns en gemensam matsal och allrum.

Vi har även en fin innergård att promenera i eller bara sitta i hammocken, i bersån eller under pergolan vid vattenspelet.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av dig med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, kylskåp och värdeskåp. Trygghetslarm, egen toalett och dusch finns i alla lägenheter.

Personal

Du får en kontaktpersonal på Mariagården som har ett särskilt ansvar att tillsammans med dig utforma din vardag. Det är i första hand till din kontaktpersonal som du ska vända dig om du har frågor. Du och din kontaktpersonal gör tillsammans en genomförandeplan. I genomförandeplanen beskrivs hur du vill att omsorgen och vården ska utföras.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid på vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid.

Måltider

Frukosten tillagas av Mariagårdens personal men övriga måltider kommer från Måltidsservice.

Måndag - fredag erbjuder vi två lunch- och middagsalternativ samt en vegetarisk rätt och efterrätt. På helgerna erbjuder vi en lunch- och middagsrätt, en vegetarisk rätt och efterrätt.

Vi tillämpar FAMM-modellen, syftet är bland annat att studera gästernas uppfattning av måltiden genom Maten Mötet Miljön Stämningen samt Styrsystemet. Vi använder oss också av pedagogiska måltider, vilket innebär att personalen sitter med och äter vid måltiden. En del i detta är också att vi arbetar aktivt för att minska matsvinnet.

Mariagården har 2015 och 2016 nominerats till utmärkelsen Årets seniormåltid av White guide senior.

Aktiviteter

Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, underhållning och spel. För oss är det viktigt att veta vad du tycker om och vad du är intresserad av. Vi försöker planera aktiviteterna efter dina önskemål.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda våra gemensamma utrymmen.

Kontakt

 • Aida Jakupovic

  Enhetschef

  Telefon:

  0152-299 70

  E-postadress:

  aida.jakupovic@strangnas.se

 • Socialkontoret

  E-postadress:

  socialnamnden@strangnas.se

  Besöksadress:

  Nygatan 10

  645 80 Strängnäs

  Fax 0152-296 05

 • Mariagården

  Besöksadress:

  Ekorrvägen 34

  645 40 Strängnäs

  Grupp 1

  0152-299 71

  Grupp 2

  0152-299 72

  Grupp3

  0152-299 73

  Grupp 4

  0152-299 74
  Samordnare
  0708-46 80 68

  Sjuksköterska

  0152-299 75, måndag-fredag

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2020