Karinslundsskolan

Karinslundsskolan är en kommunal skola på Tosterön. Vi har nära till naturen och vi använder oss av den möjligheten i undervisningen.

Årskurs: F-6
Antal elever:
Cirka 200

Karinslundsskolan är en skola med barn från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger cirka 2 km från Strängnäs centrum, på Tosterö.  Här finner du en skola med stora ljusa lokaler, egen idrottshall, bemannat skolbibliotek och en härlig skolgård med skogen alldeles intill.

På Karinslundsskolan ska alla känna sig välkomna och trivas. Här arbetar vi för att alla elever ska få en skoldag som är lärorik, meningsfull och trygg. Våra elever ska kunna utvecklas och utmanas oavsett nivå. Vi tror att våra elever växer med ansvar och deras åsikter är en självklar del i vårt arbete.

Undervisningen hos oss utgår från ett språk och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid att utveckla elevernas språk på olika sätt. Elevhälsan finns med som en naturlig del för att stödja våra elevers utveckling.

Fritidshemmet är en viktig del skolan. Här möts många av våra elever varje dag, från alla årskurser. På fritids är lekens betydelse för lärandet i fokus.

Hos oss får elever en inkluderande och inspirerande arbetsmiljö (både ute och inne) och engagerade lärare. Tillsammans har vi roligt när vi lär oss. Välkommen!

Fritidshem
På Karinslundsskolan finns både morgon- och eftermiddagsfritids.

Inför skolvalet

Du som ska välja skola till höstterminen kan ta del av en informationsfilm om vår skola.

Sociala medier

Följ gärna vår skola i sociala medier.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 januari 2024