Vård- och omsorgsprogrammet

 

Vill du vara med och säkra välfärden? Är du intresserad av människors hälsa och hur kropp och tankar fungerar? Är du en person som är bra på att bemöta människor och att förmedla trygghet? Då är Vård- och Omsorgsprogrammet något för dig!

Vård- & Omsorgsprogrammet gör att du direkt efter utbildningen kan börja jobba som undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, behandlingsassistent eller personlig assistent. Det finns mycket goda chanser till jobb! Om du vill läsa till sjuksköterska eller läkare, kan du lägga till kurser för särskild behörighet.

Det här programmet vänder sig till dig som vill ha ett yrke som verkligen gör skillnad för människor. Här får du läsa om hur kroppen fungerar, hälsa och sjukdomar, vård och omsorg, om funktionsnedsättningar och psykologi. Du varvar teori och praktik så att det du lär dig i skolan omsätts i arbete ute på arbetsplatser. Du tränar bland annat på att ge vård och omvårdnad, hantera medicinsk utrustning och att bemöta patienter och brukare på bästa sätt.

Detta läser du

Tillsammans med dina gymnasiegemensamma ämnen och dina individuella val läser du medicin, psykiatri, vård och omsorg, hälsopedagogik, etik och människans livsvillkor. Du kan även välja till kurser så att du får grundläggande behörighet att söka vidare till högskolan. Många av våra elever läser vidare till exempelvis arbetsterapeut, lärare, polis, sjuksköterska, sjukgymnast och socionom.

Vård- & Omsorgsprogrammet på Thomasgymnasiet

Vi tar vara på din kreativitet och omtanke för människor. Vi följer teknikutvecklingen och vi utvecklar din nyfikenhet. Och vill du, kan du lära dig att driva ett eget företag inom vård och omsorg, omtankens entreprenörskap. Vi utbildar dig som vill göra en samhällsinsats för mänskligheten!

Vård- & omsorgscollege

Vård- och omsorgsprogrammet är ett certifierat Vård- och omsorgscollege, en kvalitetsstämpel för hög kvalitet på både utbildning och praktikplatser. I nära samarbete med kommun och landsting utvecklar vi vårt program efter arbetsgivarnas behov. I praktiken innebär det att våra elever är eftertraktade och att de har lättare att få jobb.

Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig Rita Enström eller ansvarig studie- och yrkesvägledare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 augusti 2022