Ekonomiprogrammet

 

Är du intresserad av ekonomi och lokalt/globalt företagande? Vill du vara delaktig i en hållbar tillväxt? Då har du hittat rätt!

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill fortsätta dina studier inom bland annat ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden. Alla ämnen som du läser ökar din kunskap om hur ett företag och marknader fungerar lokalt, regionalt och globalt. Ett viktigt fokus är förståelsen för den globala samhällsekonomin med frågor kring social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Inriktning Ekonomi

Tillsammans med de gymnasiegemensamma ämnena och dina individuella val läser du företagsekonomi, juridik, marknadsföring, entreprenörskap, psykologi, organisation och ledarskap. Bokföring, budgetering och kalkyl ingår också.

Ung Företagsamhet

På Ekonomiprogrammet kan du också starta ett eget företag. Genom att gå från idé till färdig produkt/tjänst inom ramen för UF (Ung Företagsamhet) får du viktig erfarenhet och kunskap inom entreprenörskap. Förverkliga din dröm hos oss!

Ekonomiprogrammet på Thomasgymnasiet

Vi tycker det är viktigt att knyta ihop teori och praktik och därför blir du en del av näringslivet redan under din utbildning. Utbildningen ger dig en teoretisk bas i kombination med kunskapen om hur det är att vara företagare. Ekonomiprogrammet ger dig det bästa av två världar!

Vi följer teknikutvecklingen och vi utvecklar din nyfikenhet. För människans nyfikenhet är vad som hittills drivit den mänskliga utvecklingen fram till idag.

Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig eller ansvarig studie- och yrkesvägledare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2021