Filmer för årskurs 8 och 9

Här kan du läsa om de tre filmer som alla elever i årskurs 8- 9 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas för alla elever i årskurs 8-9.

Film 1: Bullets

Handling:
I området där Abdel bor måste man ständigt bevisa sin manlighet och lojalitet. Abdel drömmer om att bli veterinär men tillsammans med sin bästa vän Bashir börjar han motvilligt att hjälpa några äldre kriminella i området. Ju mer Abdel dras in i de kriminella uppgörelserna mellan gängen desto mer avlägsna blir hans drömmar.
Bullets är en film om drömmar, vänskap och utsatthet.

Svenskt tal

Längd: 95 minuter

Filmhandledning: Bullets (filminstitutet.se)

Film 2: Dating Amber

Handling:
Tonåringarna Eddie och Amber växer upp i en irländsk småstad under 1990-talet. Hela skolan misstänker att de är gay och varje dag är en kamp för överlevnad. När de bestämmer sig för att bli ihop på låtsas förändras allt. Men snart inser de att en påhittad relation kan vara minst lika komplicerad som en äkta … Dating Amber är en kritikerhyllad dramakomedi med lika delar humor, hjärta och hjärna.

Tal: engelska. Text: svenska.
Längd: 92 miunter

Filmhandledning: Dating Amber (filminstitutet.se)

Film 3: Så jävla easy going

Handling:
18-åriga Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark och för att fungera behöver hon sin ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp. Baserad på en roman av den prisbelönade författaren Jenny Jägerfeld.

Svenskt tal
Längd: 91 minuter

Filmhandledning: Så jävla easy going (filminstitutet.se)

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 januari 2024