Filmer för årskurs 4 och 5

Här kan du läsa om de tre filmer som alla elever i årskurs 4-5 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas för alla elever i årskurs 4 -5.

Film 1: Eva och Adam

Handling:
Adam har precis motvilligt flyttat ifrån sin hemstad och är ny i klassen. Där träffar han Eva och plötsligt blir allt annorlunda. Men Eva har just slutit en anti-killpakt med sin bästis Annika. Inget är så härligt som den första kärleken. Och inget är så svårt.

Eva och Adam handlar inte bara om förälskelse, utan även om kommunikation och ärlighet i familjen och mellan vänner, känslan av tillhörighet och att bli förstådd.

Sverige 2021
Längd: 82minuter

Filmhandledning: Eva & Adam (filminstitutet.se)

Film 2: MICA

Handling:
En dag hämtas 10-åriga Mica av en vän till familjen. Pappans sjukdom gör att föräldrarna inte längre har råd att ha sin son hemma. Istället får han jobb som lärling i en tennisklubb, där barn från rika delar av Casablanca tränar.

Ett av barnen är ägarens son Omar, som brinner mer för att trycka ner Mica än för att träna. När tennisstjärnan Sophia anställs i klubben ser hon en kämpaglöd hos Mica som de andra barnen saknar.


Marocko/Frankrike 2020, Tal: franska, arabiska. Text: svenska
Speltid: 103minuter
Filmhandledning: Nelly Rapp - MonMica (filminstitutet.se)

Film 3: Kapten Nova

Handling:
Nova är en vetenskapskvinna från framtiden som anländer till Jorden med en viktig uppgift: att förhindra den miljökatastrof som är på väg att drabba mänskligheten. Tidsresan har inneburit att hon nu är tolv år, vilket inte gör uppdraget enklare. Spännande Sci-fi som berör ett aktuellt tema: betydelsen av att ta hand om vår miljö och rädda vår planet.

Tal: Nederländska, Text: svenska

Speltid: 86min

Filmhandledning: Handledning – Kapten Nova (paloma.se)

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 januari 2024