Filmer för årskurs 4 och 5

Här kan du läsa om de tre filmer som alla elever i årskurs 4-5 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas för alla elever i årskurs 4 -5.

Flykten över gränsen

Handling:
Andra världskriget, december 1942. Sarah och Daniel är judar och ska deporteras från Norge. De gömmer sig i källaren hos en familj där det finns två barn i samma ålder. När föräldrarna blir avslöjade blir de bortförda av polisen och kvar i huset finns bara barnen. Otto och Gerda förstår att de nu måste hjälpa sina nya vänner och genom snötunga skogar flyr de fyra barnen undan de tyska soldaterna med målet att komma till Sverige. Det blir en flykt på liv och död. Under färden möter de människor som vill hjälpa dem. Men vem kan de egentligen lita på?

Norsk tal, svensk text
Längd: 96 minuter

Filmhandledning: Flykten över gränsen

Nelly Rapp - Monsteragent

Handling:
I Nelly Rapp - Monsteragent får vi följa en modig ung tjej som varken skräms av vampyrer, spöken eller läskiga gamla hus. Under höstlovet besöker hon sin morbror Hannibal och hamnar till sin förtjusning mitt i ett sällskap av monsteragenter.

Medan de vuxna monsteragenterna drivs till att försöka fånga och omvandla alla monster till "vanliga medborgare" blir Nelly Rapp deras vän. Vänskap kan ju växa fram oavsett hur man ser ut och är.

Svenskt tal
Speltid: 93 minuter
Filmhandledning: Nelly Rapp - Monsteragent

Osynliga Sue

Handling:
Tolvåriga Sue känner sig ensam. Hennes mamma är forskare och jobbar hela tiden på labbet. När Sue och hennes pappa ska överraska mamman på hennes födelsedag så känns det mest som att de kommer och stör henne och det blir bråk. I tumultet inträffar en olycka. Sue får en vätska på sig som gör det möjligt för henne att göra sig osynlig. När mamman blir kidnappad kommer Sues nya superkraft väl till pass. Hon tar hjälp av sina vänner Kaya och Tobi och genom att kombinera sina olika styrkor gör de sitt yttersta för att rädda mamman och avslöja konspirationen bakom försvinnandet.

Tyskt tal, svensk text
Speltid: 95 min

Filmhandledning: Osynliga-Sue

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2021