Kanonens förskola

Förskolas utemiljö

Kanonens förskola är från 2014 och är det första som uppmärksammas vid infarten mot Åkers Styckebruk. Förskolegården är stor med moderna solskydd och anpassad efter barns lek, det finns en omtyckt vattenlek. På förskolan ingår barnen och pedagogerna i en verksamhetsanpassad miljö med fokus på barns lärande och utveckling.

Avdelningar

Förskolan består av tre moduler med barn i åldrarna 1-5 år. Barnen är på samma modul hela förskoletiden, för att få kontinuitet och en röd tråd i undervisningen.

  • Flotten Röd (yngre barn) och Flottan Grön (äldre barn)
  • Borgen Silver (äldre barn) och Borgen Guld (yngre barn)
  • Kojan Gul (yngre barn) och Kojan Blå (äldre barn)

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Kanonens förskola är den första miljöanpassade förskolan i Strängnäs kommun med bland annat solfångare på växtbeklätt tak. Lokalerna är stora, ljusa och rymliga. Förskolan har tjockare väggar som är utrustad med dämpande klädsel så att ljud mellan rum inte släpps igenom. Det finns även skjutdörrar som gör det möjligt att arbete avdelningsvis eller i större grupper.
På förskolan finns också så kallade loftgångarna som inbjuder till lek.

Pedagogerna arbetar efter ett entreprenöriellt förhållningssätt för att främja barnens kompetenser såsom bland annat kreativitet, nyfikenhet och självkänsla och där barnens inflytande sätts i fokus ”små barn kan bara de får chansen”. Det är en populär förskolan dels för de anpassade miljöerna och dels för det pedagogiska arbetet i teman och projekt.

Personal

På Kanonens förskola arbetar förskollärare, barnskötare och förskoleassistenter. Enheten har också tillgång till specialpedagog.

Åker Länna och Marielunds förskoleenhet

Kanonens förskola ingår i förskoleenhet tillsammans med Länna, Marielunds, Tallbackens och Skämby förskolor.

Mat och meny

Förskolan har ett eget tillagningskök. Läs mer om måltiderna i kommunens förskolor på sidan Måltidsservice.

Veckans meny
Här kan du ta del av veckans meny för Kanonens förskola.

Välkommen att kontakta oss för närmare information

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 januari 2023