Toresunds idrottsplats och aktivitetspark

Konstgräsplan och fastighet på Toresunds idrottsplats.

Toresunds idrottsplats och aktivitetspark ligger i Stallarholmen. Här kan du spela fotboll, åka skateboard och cykla i vår pumptrackbana.

Inom området finns en fullstor konstgräsplan, friidrottsbanor och kula- höjd- och längdhoppsbanor som kan bokas. Det finns också en byggnad med fyra omklädningsrum.

Aktivitetsparken har kunnat byggas med kommunala investeringspengar och att kommunen har sökt landsbygdsutvecklingsbidrag ifrån Leader Södermanland. Stallarholmens Sportklubb har blivit beviljade bidrag ifrån Arvsfonden, RF SISU Sörmland och Sparbanken Rekarne för bygget av aktivitetsparken.

Loggor för Leadersamarbete

Aktivitetspark för spontanidrott

Aktivitetsparken innehåller ett modernt utegym, en skateyta, pumptrack (en asfalterad cykelbana), klättersten, studsmatta, armgång, balansstockar, boulebana och en ferraphone (en stående stor xylofon). Dessa ytor får alla använda precis när de vill och går inte att bokas.

Frågor och svar om aktivitetsparken

Parken är en spontanidrottsyta och öppen för alla som vill röra på sig.

Aktivitetsparken är öppen för att användas och spontanidrottsytan kan nyttjas när du känner för det.

Fotbollsplanerna kan nyttjas som spontanidrottsyta när de inte är bokade för verksamhet. Fotbollsplanerna är avgiftbelagda vid bokning.

Nej, parken är gratis att använda. Då detta är en park som många bidragsgivare har bidragit till, det är en spontanidrottsyta som är öppen för alla.

Det finns belysning som lyser upp de olika delarna i parken. Belysningen är inställd på att lysa samma tider som gatubelysningen. Allt för att skapa trygghet och minska förstörelse.

Boka tid på Toresunds IP

Lediga tider för att hyra friidrottsytor/fotbollsplaner visas i vårt bokningssystem och därifrån kan en bokningsförfrågan skickas. Bokningsförfrågningar hanteras på dagtid måndag till fredag.

Testa pumptrack

Så här ser vår pumptrack ut. Ta med dig cykeln och testa den asfalterade cykelbanan.

Pumptrack
Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2024