Toresunds idrottsplats och aktivitetspark

Konstgräsplan och fastighet på Toresunds idrottsplats.

Toresunds idrottsplats och aktivitetspark ligger i Stallarholmen.

Inom området finns en fullstor konstgräsplan, en gräsyta för spel 7 mot 7, friidrottsbanor, kula- höjd- och längdhoppsbanor som bokas. Det finns också en byggnad med fyra omklädningsrum. Utöver detta finns en aktivtetspark.

Lediga tider för att hyra friidrottsytor/fotbollsplaner visas i vårt bokningssystem och därifrån kan en bokningsförfrågan skickas. Bokningsförfrågningar hanteras på dagtid måndag till fredag.

Aktivitetsparken

Nu finns det nya spontanidrottsytor som vi kallar aktivitetspark på plats inom idrottsplatsen. De innehåller ett modernt utegym, en skateyta, pumptrack (en asfalterad cykelbana), klättersten, studsmatta, armgång, balansstockar, boulebana och en ferraphone (en stående stor xylofon). Dessa ytor får alla använda precis när de vill och går inte att bokas.

Parken är en spontanidrottsyta och öppen för alla som vill röra på sig.

Aktivitetsparken är öppen för att användas och spontanidrottsytan kan nyttjas när du känner för det.

Fotbollsplanerna kan nyttjas som spontanidrottsyta när de inte är bokade för verksamhet. Fotbollsplanerna är avgiftbelagda vid bokning.

Nej, parken är gratis att använda. Då detta är en park som många bidragsgivare har bidragit till, det är en spontanidrottsyta som är öppen för alla.

Det finns belysning som lyser upp de olika delarna i parken. Belysningen är inställd på att lysa samma tider som gatubelysningen. Allt för att skapa trygghet och minska förstörelse.

Pumptrack på Toresunds idrottsplats och aktivitetspark

Pumptrack, cykelbana, Toresunds Aktivitetspark

Finansiering

Aktivitetsparken har kunnat byggas med kommunala investeringspengar och att kommunen har sökt landsbygdsutvecklingsbidrag ifrån Leader Södermanland. Stallarholmens Sportklubb har blivit beviljade bidrag ifrån Arvsfonden, RF SISU Sörmland och Sparbanken Rekarne för bygget av aktivitetsparken.

Loggor för Leadersamarbete
Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 juni 2022