Toresunds idrottsplats och aktivitetspark

Konstgräsplan och fastighet på Toresunds idrottsplats.

Toresunds idrottsplats och aktivitetspark ligger i Stallarholmen.

Idrottsplatsen har en fullstor konstgräsplan och en mindre gräsyta samt friidrottsbanor, kula- höjd- och längdhoppsbanor. Det är en modern byggnad med fyra fullt utrustade omklädningsrum med tillhörande cafeteria.

Lediga tider för att hyra idrottsplatser/fotbollsplaner visas i vårt bokningssystem och därifrån kan en bokningsförfrågan skickas. Bokningsförfrågningar hanteras på dagtid måndag till fredag.

Ny aktivitetspark på Toresunds idrottsplats

Kommunen bygger just nu en aktivitetspark på Toresunds idrottsplats i Stallarholmen. Aktivitetsparken kommer att vara öppen spontanidrottsyta, för alla invånare. Det blir plats för många olika aktiviteter.

Varför just där?

Ett medborgarförslag 2017 gjorde att politiken tog beslut om att bygga en skateyta i Stallarholmen. Efter medborgardialoger och flera olika förslag, blev det beslutat att Toresunds IP skulle bli det bästa alternativet. Medborgarna önskade mer än bara skateyta och ville gärna ha en aktivitetspark med många inslag. I samverkan med Stallarholmens SK så har vi gjort det möjligt. Aktivitetsparken har förutom kommunens investeringspengar, fått bidrag ifrån Arvsfonden, Landsbygdsutvecklingsbidrag Leader, RF SISU Sörmland och Sparbanken Rekarne.

Vilka kan vara där?

Parken är en spontanidrottsyta och öppen för alla som vill röra på sig.

När kan man vara där?

Utegymmet och Pumptracken (cykelbanan) har redan smyg öppnat. Vi färdigställer resten av parken under december 2021. Vi inviger parken under våren 2022, då det är en bättre säsong att starta igång aktiviteter i parken.

Det kommer att vara en öppen spontanidrottsyta som kan nyttjas när du känner för det.

För att utnyttja fotbollsplanerna kommer du fortsatt att behöva göra en bokning via fritidsenheten på kommunen. Fotbollsplanerna är avgiftbelagda vid bokning.

Vad är det ni bygger?

En skateyta, en pumptrack (asfalterad cykelbana), ett utegym, hängytor, en klättersten, planteringar och en sinnestimulerande Ferraphone. I parken finns även en boulebana som redan är byggd.

Kommer det att kosta något att vara där?

Nej, parken kommer att vara gratis. Då detta är en park som många bidragsgivare har bidragit till, är det en spontanidrottsyta som är öppen för alla.

Kommer det att finnas belysning på parken?

Det kommer att finnas belysning som lyser upp de olika delarna i parken. Belysningen kommer att vara inställd på att lysa samma tider som gatubelysningen. Allt för att skapa trygghet och minska förstörelse.

Kommer det inte bli störande för boende?

Dialog har skett med de boende, och de önskade att skateytan skulle anläggas i andra änden av parken, än ursprungsplanen. Det kommer självklart bli mer liv och rörelse på idrottsplatsen, som inte är fullt utnyttjad i nuläget. Men vi hoppas att de boende ser möjligheten att få närhet till en så fin anläggning och kan nyttja den enkelt.

Pumptrack på Toresunds idrottsplats och aktivitetspark

Pumptrack, cykelbana, Toresunds Aktivitetspark
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 november 2021