Fritidsbanken

Hos Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning. Allt är gratis och alla får låna! 

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar och all utrustning är återvunnen genom att personer skänker utrustning som man inte längre behöver. Det kan till exempel handla om skridskor, inlines, flytvästar, tält, fotbollsskor, hjälmar, skatebrädor, pjäxor, cyklar, skyddsutrustning och mycket mer. Lånetiden är 14 dagar.

Sommar med Fritidsbanken

Under sommaren kommer Fritidsbanken ha aktivitetsbodar på Västervikstorget i Strängnäs och i Lottenlund i Mariefred från den 12 juni till 11 augusti.

Öppettider Västervikstorget i Strängnäs

Måndag till söndag klockan 12.00-20.00

Öppettider Lottenlund i Mariefred

Måndag till fredag klockan 11.00-19.00

Fritidsbanken i Thomas Arena

Fritidsbanken hittar du i Thomas Arena på Regementsgatan 10 i Strängnäs.

Vecka 24 till och med vecka 40 är Fritidsbanken stängd i Thomas Arena på grund av sommaraktiviteter och flytt till nya lokaler. Vill ni låna något under denna period så kontakta Fritidsbanken på mejl strangnas@fritidsbanken.se eller på telefon 0722-11 42 27.

Välkommen till Fritidsvagnen - Fritidsbanken på hjul!

Vi är stolta att presentera vår nya Fritidsvagn, ett mobilt äventyr som sprider glädje och rörelseglädje i hela Strängnäs Kommun! Fritidsvagnen är fylld med sportutrustning och aktiviteter för alla åldrar och kommer dyka upp på olika platser runt om i Strängnäs kommun under hela sommaren. Under sommaren går Fritidsvagnen under namnet Sommarbubblan.

Kom och upplev en plats full av aktivitet, läsning och spel. Med Fritidsvagnen är möjligheterna oändliga och alla är välkomna att delta. Ta med familjen, vännerna och ditt bästa humör – låt oss skapa fina minnen tillsammans!

Inom Fritidsbanken finns det tre viktiga regler:

  • Alla får låna
  • Allt är gratis
  • Allt är återbruk

Det kostar inget att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

På vår Facebooksida och på instagram hittar ni den senaste infon om vad som händer på Fritidsbanken.

Passa på att skänka när du rensar hemma

Fritidsbanken bygger på att vi delar med oss av det vi inte behöver eller har plats för. Tillsammans bygger vi ett bibliotek eller en bank med prylar som kan komma fler till användning. Passa på att lämna grejer till Fritidsbanken när du rensar förrådet. Alla storlekar och varianter på utrustning kommer att behövas så vi tar tacksamt emot dina gåvor.

Här kan du lämna dina grejer

Grejer för idrott- och friluftsliv kan lämnas i butiken på Thomas Arena på öppettiderna. Det går också bra att lämna i Fritidsbankens bod på Kvittens återvinningscentral och Läggesta återvinningscentral.

Öppettider Kvittens återvinningscentral

Öppettider Läggesta återvinningscentral

Vill du vara med i Fritidsbanken?

Har du erfarenhet av idrott- eller friluftsliv, gillar att laga, skruva och fixa utrustning är du perfekt i materialteamet. Är du aktiv eller har ett intresse, social och tycker om att träffa människor, så passar du som handen i boxhandsken i vårt butiks- och insamlingsteam.

Vi söker volontärer till verksamheten i Strängnäs, vill du vara med?

Jobba som volontär

Att arbeta som volontär kan betyda olika slags arbetsuppgifter hos oss, beroende på vad du tycker om att göra.

Vi behöver hjälp med:

  • att samla in utrustning
  • sortera, laga och fixa i ordning utrustning
  • låna ut saker i butiken

Hör av dig till strangnas@fritidsbanken.se.

Varför finns Fritidsbanken?

I förråd, garage och vindsutrymmen runt om i Sverige finns det mängder av sport- och fritidsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara skridskor som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning och lånar ut den gratis till andra personer. Då får fler möjlighet till ett friskare och roligare liv, och det är bra får hela samhället.

Läs mer på Fritidsbankens webbplats.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 juni 2024