Badplatser

Badplats med hopptorn utanför Stallarholmen.

I Strängnäs kommun har du alltid nära till vatten. Du kan enkelt finna din egen favoritplats runt Mälaren att svalka dig på varma sommardagar.

I Strängnäs kommun finns många badplatser där man kan njuta av sol och bad. Några av badplatserna driver kommunen tillsammans med lokala föreningar. Badplatserna erbjuder stor variation och är utrustade med allt från hopptorn och brygganläggningar till enklare badplatser där naturen hamnar i fokus.

Hitta till badplatsen

I kartan du kommunens allmänna badplatser. Klicka på markören och läs mer om respektive badplats.

Vattenkvaliteten vid badplatserna

För att säkerställa badvattnets kvalitet så tar kommunens miljöenhet regelbundna vattenprover som skickas på analys för att kontrollera halten av bakterier i vattnet. I samband med provtagningen kontrollerar miljöenheten även om det är algblomning. Några prover avseende algblomning tas inte utan bedömningen görs genom att titta på vattnet. Läs mer om hur det går till att testa badvattnet på sidan Badvattenprover.

Havs- och vattenmyndighetens webbplats kan du ta del av vattenkvaliteten och aktuella provsvar för varje kommunal badplats.

Undvik att bada vid riklig algblomning eller om vattnet är otjänligt

Vid riklig algblomning eller om vattenprover visar för höga halter av bakterier i vattnet sätter kommunen upp en skylt som avråder från att bada.

Felanmälan

Om du uppmärksammar fel och brister på någon badplats, gör gärna en felanmälan.

Regler för hundar på badplats

Hundar får inte vistas på kommunens offentliga badplatser under badsäsongen 15 maj-15 september. Däremot får hundar bada på andra lämpliga platser vid Mälarens strand.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2024