Fritidsgårdar

Kommunens fritidsgårdar

Fritidsgården är en trygg mötesplats för alla från årskurs 6 tills den dagen man fyller 18 år. På fritidsgården kan du tillsammans med personalen få möjlighet att skapa din och andra ungdomars fritid i form av aktiviteter eller häng.

Håll koll på våra aktiviteter genom att följa våra konton i sociala medier. Där meddelar vi också om vi behöver göra undantag när det gäller till exempel våra öppettider. Du hittar den informationen och annat som är bra att veta under respektive fritidsgård.

Våra fritidsgårdar

Här hittar du öppettider, kontaktuppgifter och annan information som gäller för de olika fritidsgårdarna.

Fritidsgårdarna har öppet under sommaren

Fritidsgårdarna har öppet på sommarlovet. Se information under flikarna:

Strängnäs fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Våra öppettider

Måndagar: temadag - öppettiderna varierar. Se fritidsgårdens instagram eller ring på nummer 076-144 83 54 för mer information om måndagarna.

Tisdagar 16.30-19.00: öppet för alla
Tisdagar 19.00-20.30: för dig som är 15-17 år

Onsdagar 14.30-19.30: öppet för dig som är tjej och ickebinär

Torsdagar 16.30-20.30: öppet för alla

Fredagar 19.30-22.30: öppet för alla

Lördagar 19.30-21.30, öppettiderna kan variera på lördagar

Alla är välkomna

Strängnäs fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Vissa dagar och tider har vi öppet Lite längre ner på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården

Eskilstunavägen 14, 645 33 Strängnäs, bredvid Kulturskolan

Kontakt

Telefon: 0761 44 83 54
E-post: fritidsgardar@strangnas.se

Mariefreds fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Våra öppettider

Tisdag, onsdag och torsdag klockan 16.30-21.30.
Jämna fredagar klockan 16.30-21.30.

Alla är välkomna

Mariefreds fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre ner på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården

Djurgårdsgatan 4, Mariefred

Kontakt

Telefon: 0702 36 82 84
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Åkers fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Våra öppettider

Tisdag: 16.30-20.30

Onsdag: 16.30-20.30
Onsdag i idrottshallen: 16-17

Torsdag: 16.30-20.30

Fredag: 17.30-22.30

Alla är välkomna

Åkers fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre ner på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården

Mötesplats Åker, Torget 1, Åkers styckebruk.
Fritidsgården ligger i Folkets hus och har en egen ingång från baksidan av huset.

Kontakt

Telefon: 072 1466413
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Gårdskort

Alla ungdomar som vistas i fritidsgårdarnas lokaler måste kvittera ut ett gårdskort.

Gårdskortet är ett medlemskort som visar att du accepterat våra trygghets- och ordningsregler. Alla som har ett kort är varmt välkomna att hänga på våra fritidsgårdar, låna utrustning och delta i våra aktiviteter. Syftet med gårdskortet är dessutom att skapa trygghet då personal lättare kan identifiera besökare och kontakta vårdnadshavare vid behov.

Vill du ha ett gårdskort eller har frågor?

Kontakta personalen på fritidsgården eller skicka e-post till: fritidsgardar@strangnas.se

För att få ett gårdskort behöver ungdomen tillsammans med vårdnadshavare skriva på Strängnäs fritidsgårdars avtal. För att skriva under avtalet behöver båda parter ta del av fritidsgårdarnas ordningsregler och drogpolicy. Du kan antingen skriva ut avtalet själv eller hämta ut ett hos din fritidsgård.

Få hjälp med din idé av våra ungdomscoacher

Du som ungdom i Strängnäs kommun kan få hjälp av våra ungdomscoacher för att göra verklighet av dina drömmar och idéer. Kanske vill du arrangera konserter, starta ett paddel-lag eller en skatetävling, göra ett odlingsprojekt, planera ett sommarläger, vara med i en dansgrupp, fixa LAN eller något helt annat? Du bestämmer!

Fritidsgårdarna arbetar främjande, det vill säga med att stärka ungdomarnas egna resurser, från det att de går i årskurs 6 till den dagen de fyller 18 år.

Vi jobbar med öppen verksamhet men också med planerad och strukturerad gruppverksamhet. Metoder och arbetssätt anpassar vi utifrån ungdomarnas behov.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 november 2023