Fritidsgårdar

Kommunens fritidsgårdar

Fritidsgården är en trygg mötesplats för alla från årskurs 6 tills den dagen man fyller 18 år. På fritidsgården kan du tillsammans med personalen få möjlighet att skapa din och andra ungdomars fritid i form av aktiviteter eller häng.

Håll koll på öppettider och vad som händer genom att följa våra konton i sociala medier. Du hittar den informationen och annat som är bra att veta under respektive fritidsgård.

Det här gäller från den 8 februari

Fritidsgårdarnas lokaler öppnar igen den 8 februari för ungdomar som går i årskurs 6 till och med fyllda 18 år.

Begränsade platser just nu

Platserna är begränsade för att fortsätta bromsa spridningen av smitta. Alla ungdomar som vill delta i aktiviteter eller besöka fritidsgårdarna kan anmäla sig i förväg för att vara säker på att få en plats. Anmälan görs via sociala medier, men det går också att anmäla sig i dörren när man kommer till fritidsgården.

Undantag gäller för Mariefreds fritidsgård där man måste anmäla sig i förväg eftersom platserna är mycket begränsade i den lokalen.

Läs mer om hur vi ska jobba i nyheten på vår webbplats.

Hör av er till oss om du har funderingar eller synpunkter.
Skicka ett mejl till fritidsgardar@strangnas.se

Håll koll på var de är och vilka aktiviteter som är på gång i våra sociala medier.

Gårdskort

Från och med den 10 augusti 2020 så måste alla ungdomar som vistas i fritidsgårdarnas lokaler kvittera ut ett gårdskort.

Gårdskortet är ett medlemskort som visar att du accepterat våra trygghets- och ordningsregler. Alla som har ett kort är varmt välkomna att hänga på våra fritidsgårdar, låna utrustning och delta i våra aktiviteter. Syftet med gårdskortet är dessutom att skapa trygghet då personal lättare kan identifiera besökare och kontakta vårdnadshavare vid behov.

Vill du ha ett gårdskort eller har frågor?

Kontakta personalen på fritidsgården eller skicka e-post till: fritidsgardar@strangnas.se

För att få ett gårdskort behöver ungdomen tillsammans med vårdnadshavare skriva på Strängnäs fritidsgårdars avtal. För att skriva under avtalet behöver båda parter ta del av fritidsgårdarnas ordningsregler och drogpolicy. Du kan antingen skriva ut avtalet själv eller hämta ut ett hos din fritidsgård.

Våra fritidsgårdar

Här hittar du öppettider, kontaktuppgifter och annan information som gäller för de olika fritidsgårdarna.

Strängnäs fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Våra öppettider är:

måndag, onsdag, torsdag och fredag klockan 16.30–21.30
tisdagar stängt

Alla är välkomna

Strängnäs fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre upp på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården:

Eskilstunavägen 14, 645 33 Strängnäs, bredvid Kulturskolan

Kontakt

Telefon: 0761 44 83 54
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Mariefreds fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Eftersom Stallarholmens fritidsgård har tagit en paus är nu alla unga stallarholmare lite extra välkomna hit eller till någon av de andra gårdarna.

Våra öppettider:

måndag, tisdag, onsdag och fredag klockan 16.30-21.30
torsdag stängt

Alla är välkomna

Mariefreds fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre upp på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården

Djurgårdsgatan 4, Mariefred

Kontakt

Telefon: 0722 37 44 74
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Åkers fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Våra öppettider:

Alla vardagar klockan 16.30-21.30

Alla är välkomna

Åkers fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre upp på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården

Folkets hus, Torget 1, Åkers styckebruk

Kontakt

Telefon: 072 1466413
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Fritidsgårdarnas arbetssätt

Fritidsgårdarna arbetar främjande, det vill säga med att stärka ungdomarnas egna resurser, från det att de går i årskurs 6 till den dagen de fyller 18 år.

Vi jobbar med öppen verksamhet men också med planerad och strukturerad gruppverksamhet. Metoder och arbetssätt anpassar vi utifrån ungdomarnas behov.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 februari 2021