Cyklar ombord på buss, tåg och båt

Kan man ta cykel med ombord på bussen, tåget eller båten? Här har vi samlat information om vad som gäller.

Sörmlandstrafikens bussar

På landsbygdsbussen får du ta med dig cykel om det finns plats (maximalt två cyklar per buss). Det kostar ingenting extra. Cykeln ska fästas på bakstammen av bussen eller förvaras i bagageutrymmet under bussen. Cykeln ska placeras enligt förarens anvisningar och du som resenär fäster och tar ned din cykel på egen hand. Notera att elcykel inte får medtagas.
Hemsida: sormlandstrafiken.se

Mälartågen

I varje tåg finns plats för upp till sex cyklar. Cykel kan därför tas med om det finns plats. Det går enkelt att fästa cykeln vid hållare i väggen så att du reser tryggt och säkert med din cykel. Det är inte bokningsbart och man får ta med max en cykel per resenär. På Stockholms central är det inte tillåtet att medföra sin cykel genom stationsbyggnaden. Se Mälartågs hemsida för anvisningar om vägval från de olika spåren där tåg ankommer.
Hemsida: malartag.se

S/S Mariefred

Sommartid trafikerar S/S Mariefred sträckan Stockholm-Mariefred. Det är populärt att kombinera sin cykeltur med en resa med ångbåten. Det kostar 30 kronor utöver passagerarbiljetten att ta med sig cykel ombord. Vi rekommenderar att man är på plats senast 15 minuter innan avgång då de brukar ta ombord cyklarna först.
Hemsida: mariefred.info

Rederi Mälarstaden

Båttrafiken utgår från Västerås och trafikerar en rad städer och besöksmål runt Mälaren. Vill Du ta med Dig cykel på en kryssning med båtresa och sedan cykla vidare? Då kan du boka även detta online hos rederiet.
Hemsida: rederimalarstaden.se

Pendeltåg Gnesta eller Södertälje till/från Stockholm

Det är möjligt att ta med cykel ombord. Se SL:s regler för cykel ombord på pendeltåg, Saltsjöbanan och pendelbåtarna.
Hemsida: sl.se


Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2024