Kulturhuset Multeum

Multeum

På Kulturhuset Multeum samt på kommundelsbiblioteken finns ett flertal utställningar på gång som ändrar tema under årets gång.

I utställningarna presenteras ett utbud av lokal- och kulturhistoria, konst, hantverk, fotografi och måleri av både lokala och nationella konstnärer. Det går även att boka visningar av utställningar eller av kulturhuset.

Utställningar

Aktuella utställningar presenteras i evenemangskalendern.

Utställningshallen

I utställningshallen visas större utställningar som spänner brett mellan bland annat konst, konsthantverk och foto.

Hit lånar vi in vandringsutställningar, bjuder in allmänheten till jurybedömda salonger eller visar intressanta konstnärer, oftast lokala men även från andra delar av Sverige.

Galleriet

Galleriet används för mindre utställningar men ger också skolor, föreningar och lokala konstnärer ett utrymme för att ställa ut konst och information. 

Kommundelsbiblioteken

Kommundelsbiblioteken erbjuder mindre utställningar ofta med lokal anknytning och ger också föreningar och lokala konstnärer utrymme att ställa ut konst och information.

Bokade visningar

Du kan boka visningar av de aktuella utställningarna som skola eller förening. För skolor kan vi ordna anpassade visningar.

Avgifter för visningar

På vardagar under öppettid tar vi ingen avgift för kommunens egna verksamheter, friskolor eller politiska partier som finns representerade i kommunfullmäktige.

För föreningar som är berättigade till föreningsbidrag kostar det 150 kronor/visning och för övriga  300 kronor/visning.  
Helger och under icke öppettid: 500 kronor/visning för alla grupper.

Guidad visning av Kulturhuset Multeum

Du kan få en guidad visning av hela huset med utställnings- och biblioteksdelen. Vi berättar om Multeums historia och alla verksamheter som pågår här idag. Vardagar under öppettider tillkommer ingen avgift. Kontakta oss för bokning.

Är du intresserad av att ställa ut hos oss?

Ska dina elever jobba med ett projekt som ni sedan vill visa upp? Har din förening ett jubileum som ni vill ta som anledning att visa upp föreningens historia? Eller är du en ung konstnär som vill testa dina vingar? Hör gärna av dig till oss med din utställningsförfrågan.

Tänk på att vi har ganska lång framförhållning i vår planering!

Är du verksam konstnär och vill ställa ut hos oss eller har du ett önskemål om en utställning som skulle passa in, ta gärna kontakt med oss på kulturproduktion.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2022