Återigen okej att bada vid Östabadet

Vattenprov för att testa badvattnet

Det läckande rör som upptäcktes vid Östabadet i Stallarholmen är nu lagat och provsvaren från badvattenprovet visar att badplatsen återigen är badvänlig.

Det var under torsdagen den 18 juli som kommunen fick information om ett läckande rör vid Östabadet i Stallarholmen. I väntan på reperation avrådde kommunen från bad på platsen. Röret har nu lagats av det kommunala energi- och miljöbolaget SEVAB och provsvaret från badvattenprov som kommunens miljöinspektör tagit vid badplatsen visar att badvattenkvaliteten är okej. Det innebär att det återigen går bra att bada vid badplatsen.
Den informationsskylt som sedan i torsdags avrått från bad har tagits ned.

Badvattenkvaliteten testas regelbundet 

Är du nyfiken på hur Strängnäs kommun jobbar med vattenkvalitén på våra badplatser?
Miljöinspektörerna gör regelbundna kontroller men rycker också ut och tar extra prover efter att vi fått in tips från allmänheten. Vi har många fina badplatser i vår kommun, men då och då måste vi av olika anledningar avråda från bad. Det betyder att vi under en period ber er att inte bada vid en badplats på grund av risk för bakterier eller algblomning. Läs mer om hur det går till att testa badvattnet på vår sida om Hälsoskydd.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juli 2019