Information

Miljöchef

Om jobbet

Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 500 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 37 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Som miljöchef tillhör du samhällsbyggnadskontoret och kommer vara en viktig del av kontorets ledningsgrupp. Samhällsbyggnadskontoret arbetar med rådgivning, myndighetsutövning och service inom områdena fysisk planering, mark- och exploatering, mät- och kartproduktion, bygglovhantering, miljö- och hälsoskydd, livsmedel samt alkohol. Kontoret har ca 60 medarbetare varav 16 på miljöavdelningen

Arbetsuppgifter

Som miljöchef har du det övergripande ansvaret för miljöavdelningens verksamhet med budget - och personalansvar. En viktig del i uppdraget är att kunna kommunicera med invånare och övriga i organisationen om miljöenhetens verksamheter. Du ansvarar för planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten. Hela samhällsbyggnadskontoret arbetar med verksamhetsutveckling genom digitalisering och automatisering, i detta blir du miljöenhetens representant. Verksamhetsutveckling bedrivs i nära samarbete med tjänstemän och politiker. Du ingår i samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för kontoret som helhet.

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet: -Du har högskoleexamen inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan, för tjänsten likvärdig utbildning eller erfarenhet -Du har erfarenhet av att arbeta med miljö- och hälsoskyddsfrågor. - Vi vill att du har intresse för processledning och kontinuerligt förbättringsarbete då det utgör en stor del av tjänsten. -Det är viktigt att du tänker strategiskt, har lätt för att samarbeta, har förmåga prioritera mellan olika ansvarsområden är omvärldsorienterad samt prioriterar god service till företag och allmänhet. -Arbetet kräver att du har lätt för att uttrycka dig muntligt och i skrift. - B körkort fodras. Personliga egenskaper: - Du behöver vara orädd och engagerad, lyhörd. - Du är en närvarande chef med förmågan att inspirera, entusiasmera, stötta och leda verksamheten utifrån målstyrning, utveckling, kvalitetsstyrning och uppföljning. - Du har en naturlig fallenhet för att skapa goda relationer och nätverk såväl inom som utanför verksamheten. -Det är viktigt att du kan balansera myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet med god service. -Arbetet innebär mycket kontakt med människor vilket ställer krav på lyhördhet och mycket god kommunikationsförmåga. - Du värdesätter bra arbetsmiljö och trivsel och ser din egen roll i detta viktiga arbete - Digitalisering och automatisering är en självklar del av verksamhetsutveckling för dig Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Meriterande - Du har ledarerfarenhet och erfarenhet av personalansvar. - Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation - Har du erfarenhet av processledningsarbete, systematiskt förändringsarbete samt kvalitetsarbete genom att utvärdera och återkoppla mot mätbara mål är det en stor fördel.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-02

Referensnummer: 215/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse


Upplysningar

Marie Jonsson ,

Telefon:

E-postadress: marie.jonsson@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Samira Kello Tel: 0152 293 12


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande