Information

Leg. Arbetsterapeut, Hemsjukvård och rehab

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? I Hemsjukvård och rehabilitering arbetar arbetsterapeuter och fysioterapeuter tillsammans med distrikts- och sjuksköterskor där vi ansvarar för sjukvård och rehabiliteringsinsatser till kommunens invånare. Arbetsterapeuter och fysioterapeuter arbetar med vårdtagare i ordinärt och i särskilt boende samt inom personkrets LSS. Våra huvudsakliga arbetsuppgifter inom hemsjukvården är att ge vård och behandling till personer som behöver stöd och inte kan ta sig till sin vårdcentral.

Arbetsuppgifter

Som Arbetsterapeut kommer du att • ansvara för bedömningar och beslut om arbetsterapeutiska åtgärder och uppföljningar samt utprovning och förskrivning av hjälpmedel • bidra till att patienterna bibehåller och utvecklar bästa möjliga aktivitets- och funktionsförmåga oavsett boendeform • få individens vardag att fungera, en nära teamsamverkan är ett verktyg för detta • delegera samt handleda omvårdnadspersonal i aktiverande och rehabiliterande arbetssätt, som utgör en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som • är Legitimerad Arbetsterapeut • har bred kompetens inom verksamhetsområdet • har förmåga att uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift • har B-körkort och god körvana • har goda kunskaper och vana att arbeta i Office • prioriterar hembesök och arbetar effektivt • har lätt för att samarbeta och samverka men också bekväm med att arbeta självständigt • kan bidra till ett positivt arbetsklimat och trevligt bemötande samt är hjälpsam, ödmjuk och prestigelös • kommer in med nya ögon och ser möjligheter för utveckling av arbetet samt vågar ta för sig. Det är meriterande om du • har flerårig yrkeserfarenhet som arbetsterapeut • har kunskap i Web SESAM, beställningssystem för hjälpmedel, vårddokumentationssystemet Treserva samt erfarenhet av verksamhetssystem • har pedagogisk läggning och kan motivera andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-25

Referensnummer: 203/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.


Upplysningar

Annchi Södergran,

Telefon: 0152 299 20


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga organisationer nås via kommunens växel Tel: 0152-29100


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande