Information

Lärare inom vård och omsorg

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola med fritidshem, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Vuxenutbildningen i Strängnäs består av skolformerna kommunal vuxenutbildning (komvux) på grundläggande och gymnasial nivå, utbildning i svenska för invandrare (sfi) och särskild utbildning för vuxna (särvux). Vuxenutbildningens elever utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrund, förutsättningar och erfarenheter. Vi har många spännande saker på gång inom verksamheten samtidigt som statsmakterna satsar medel för att utveckla hela vuxenutbildningsverksamheten. Utbildning och kompetensförsörjning inom vård- och omsorg är en central del för samhällets och kommunens framtid och vi värnar om vår yrkesutbildning. Vi söker dig som vill bidra till att höja utbildningsnivån hos invånarna i Strängnäs kommun och tillsammans med engagerade medarbetare vill utveckla verksamheten! Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en lärare i vård- och omsorg! Undervisningen består av både gruppundervisning, handledning, validering och distansundervisning. Som en del i vård- och omsorgscollege är en nära samverkan med andra verksamheter central, t ex gällande APL. Som lärare förväntas du också ta en aktiv del i verksamhetens utvecklingsarbete. Tjänsten är en semestertjänst.

Kvalifikationer

Krav Lärarlegitimation med behörighet inom vård- och omsorg. • Kompetens inom vård- och omsorgsområdet med inriktning mot medicin och äldres hälsa är meriterande. Du behöver vara en van användare av IT då vi använder lärplattformen Itslearning som pedagogiskt verktyg. Meriterande -behörighet i ytterligare ämnen Erfarenhet av -vuxenundervisning inom kommunal vuxenutbildning (komvux) -validering - distanspedagogik/ distansundervisning -arbete med elever i behov av särskilt stöd -arbete i en mångkulturell miljö -praktisk arbetslivserfarenhet inom vård- och omsorg Stor vikt läggs vid personliga egenskaper då vi söker dig som har förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje elevs behov och ser fram emot att samarbeta och utveckla verksamheten tillsammans med engagerade medarbetare. Du som sökande bör ha en bred kompetens från vård- och omsorgsområdet. Saknas fullständig ämnesbehörighet kan en tidsbegränsad anställning vara aktuell. Även deltid kan vara av intresse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att elevunderlag finns. Bifoga lärarlegitimation (om sådan finns) med din ansökan.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-20

Referensnummer: 227/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Eller efter överenskommelse.


Upplysningar

Bengt Melin,

Telefon: 0152-29423


Rose-Marie Heiskanen,

Telefon: 0152 297 99


Fackliga kontaktpersoner

Marita Lilja Tel: 0728 438 866


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande