Ny digital tjänst guidar till hållbara resor

Kommunen arbetar på olika sätt för att underlätta och uppmana till mer hållbara resvanor. I samarbete med den digitala tjänsten Resvana har vi tagit fram målgruppsinriktad och personaliserad information om lokala resealternativ med fokus på hållbart resande.

Med hjälp av det nya digitala verktyget Resvana får du enkla och smarta tips för att underlätta mer hållbara resvanor och göra dig till en hållbar resenär. En hjälp på vägen helt enkelt.

I plattformen hittar du bland annat:

  • En karta som visar platser i kommunen som underlättar hållbart resande, till exempel var det finns cykelpumpar, laddstolpar och hållplatser.
  • Verktyg för att planera resan till fots, med cykel eller andra hållbara färdmedel. Du anpassar tjänsten efter vad som passar dig.
  • Nyttig information och länkar samlat på ett och samma ställe, till exempel var du hittar kommunens återvinningscentraler, cykelvägar och smarta tips för dig som reser med kollektivtrafiken.

Mer hållbara resvanor

Förhoppningen är att den nya digitala tjänsten ska få fler att göra mer aktiva val i vardagen.

- Vi ser att många är intresserade av smidigt och hållbart resande och tror att detta kan vara en av pusselbitarna för att hjälpa fler att skapa mer hållbara resvanor. Vi hoppas att fler väljer att gå eller ta cykel framför bilen, säger kollektivtrafiksamordnare Ragnar Lindén.

Läs mer och få inspiration till nya sätt att resa på strangnas.resvana.com

Resvana mobil

Mer information

Läs mer om kommunens arbete på sidan Hållbart resande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juni 2021