• Startsida
  • / Nyheter
  • / Nu släpper vi programmet för nationaldagsfirandet i Strängnäs

Nu släpper vi programmet för nationaldagsfirandet i Strängnäs

Statsminister Ulf Kristersson och språkhistorikern Fredrik Lindström

Vi kan nu också bekräfta att statsminister Ulf Kristersson och språkhistorikern Fredrik Lindström medverkar i nationaldagsfirandet i Västerviken som börjar klockan 10.30.

Nu börjar programmet för det historiska nationaldagsfirandet bli klart och vi kan nu presentera två nya namn är bekräftade. De nya medverkande är statsminister Ulf Kristersson, som ska hålla högtidstal, och språkhistorikern Fredrik Lindström, som ska prata om bakgrunden till 500-årsresan.

Detta händer den 6 juni

Alla tider kan ändras så håll koll på sidan för nationaldagsfirandet för eventuella ändringar. Där hittar du också ett mer detaljerat program när det gäller medverkande och tider.

Så här ser schemat ut i stora drag

Skriv tabellbeskrivning här

Tid

Program

Plats

Klockan 9

Kulturskolans elever spelar blåsmusik

Domkyrkans torn

Klockan 10.30

Nationaldagsfirandet börjar med Sarah Dawn Finer som är konferencier!
Kulturskolans stora blåsorkester spelar musik, föreningen Dalskarlsvägen kommer och språkhistorikern Fredrik Lindström pratar om dagens historiska betydelse.

Västerviken

Klockan 10.45

Kungaparet åker i kortege med bil med Strängnäs Drumcorps i spetsen.

Domkyrkan till Källparken

Klockan 10.50

Kungaparet inviger konstverket Sammanflätade av Knutte Wester och promenerar sen till scenen i Västerviken.

Källparken

Klockan 11

Kungaparet kommer till scenen och det cermoniella firandet börjar. Högtidliga tal, fanutdelning och musik av Kulturskolans stora blåsorkester, folkmusiktrio och solister.

Västerviken

Klockan 12.30

Hemmavasan Strängnäs 10-kilometerslopp startar.

Västerviken

Extra bussar under 3 till 6 juni

Strängnäs kommun har satt in extra bussar mellan kommundelarna och Strängnäs i båda riktningarna. Det gör vi av två skäl: vi vill avlasta trafiken i centrala Strängnäs samtidigt som vi gör det möjligt för fler att åka till och från evenemangen på ett tryggt sätt. Sörmlandstrafiken kommer att lägga upp alla avgångar på sin webbplats.

Praktisk information och bra tips

Den 3 till 6 juni blir det en del förändringar i stadens centrala delar. Vi har samlat information som kan vara bra att ha koll på inför under ditt besök på en särskild sida på vår webbplats. Det gäller till exempel avspärrade gator, vad som gäller på festområdet och kartor över Strängnäs centrum.

Det händer mer den 6 juni i vår kommun

Du hittar all information om allt som händer den 6 juni på vår webbplats. Här kan du också ta del av eventuella ändringar.

Programmet till hela Sommarfest i Strängnäs hittar du också här på vår webbplats.

Nationaldagsfirande
Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 juni 2023