• Startsida
  • / Nyheter
  • / Södermanlands hemvärnsbataljon är i Strängnäs 29 april

Södermanlands hemvärnsbataljon är i Strängnäs 29 april

29 april patrullerar Södermanlands hemvärnsbataljon genom Strängnäs till fots och med militärfordon. Syftet med patrulleringen är att öva och synas.

Södermanlands hemvärnsbataljon genomför övningen Operation EKO i mellersta militärregionen 29 april klockan 10-15. Det innebär att de patrullerar genom Strängnäs till fots och med militärfordon som en del av försvarsövningen Aurora 23.

Aurora 23 och Operation EKO

Aurora 23 är en av de största försvarsövningarna i Sverige på många år. Försvarsövningen sker runt om i hela landet mellan 17 april och 11 maj för att öka Försvarsmaktens militära förmåga. Operation EKO är en kommunikationsaktivitet där syftet är att sprida information om Försvarsmaktens verksamhet, Aurora 23, hemvärnet och mellersta militärregionen.

Trafikpåverkan

När övningen sker i Strängnäs patrullerar hemvärnet på gatan. Inga gator kommer att stängas av, men trafiken kan påverkas. Försvarsmakten arbetar för att påverkan på boende i områdena ska bli så liten som möjligt, men vill göra allmänheten uppmärksam på att det kan förekomma begränsad framkomlighet.

Om du möter en militärkolonn i trafiken är det viktigt att du håller avstånd och tar det lugnt. Läs om hur du ska tänka om du möter en militärkolonn i trafiken.

Informationspunkter

Hemvärnet stannar inte i Strängnäs under övningen, men de kommer stanna i närliggande kommuner för att agera som informationspunkter. Då har allmänheten möjlighet att ställa frågor och lära sig om mer om vad hemvärnet är och vad de gör.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2023