Väg 55 avstängd för trafik 3-6 april

Väg 55 mellan Strängnäs och Enköping kommer vara avstängd för trafik i båda riktningar den 3-6 april strax söder om infarten till Morrarö. Trafikverket behöver reparera en akut vägskada.

Uppdaterad 5 april klockan 17.00

Trafikverket meddelade under onsdagen att arbetet kommer att ta lite längre tid än väntat. Enligt ett meddelande på Trafikverkets webbplats räknar de med att bli klara under natten till fredag den 7 april. Tidigare prognos var satt till lunchtid under skärtorsdagen.

Trafikverket meddelade med kort varsel att väg 55 mellan Strängnäs och Enköping behöver repareras på grund av en vägskada som uppstått när vatten trängt in i vägen. I samband med reparationen kommer vägen vara avstängd i båda riktningarna.

Skadan har uppstått där vägen löper längs bergssidan vid Björndalsviken, söder om avfarten till Morrarö. För att åtgärda skadan behöver det vatten som rinner ner för berget ledas bort till sjösidan. Det gör man genom att gräva ner en vägtunna under vägen för att leda bort vattnet. För att kunna lägga ner vägtrumman behöver en stor del av vägen grävas bort.

Det är Trafikverket som äger vägen och mer information om reparationen hittar du på Trafikverkets webbsida.

Så påverkas kommunens verksamheter

Elever som bor norr om avstängningen kommer inte kunna få skolskjuts under tiden vägen är avstängd. Mer information kommer att gå ut till vårdnadshavare och elever via skolans lärplattform.

Kommunen har direktkontakt med invånare med hemtjänst eller trygghetslarm som bor norr om avstängningen.

Invånare och visstidsboende som bor norr om avstängningen kommer vid behov få hjälp av räddningstjänsten och annan blåljuspersonal från Enköping.

Läs mer på Sörmlandstrafikens webbplats hur kollektivtrafiken påverkas. Även serviceresor för dig som har färdtjänst kan påverkas av avstängningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 april 2023