Finningeskolan inviger Aktivitetsrundan

Nu är Aktivitetsrundan invigd – med både bandklippning och fanfar! Aktivitetsrundan är en slinga i Stadsskogen som ska locka till rörelse och aktivitet, en gemensam satsning av Finningeskolan och Strängnäs kommun.

Tolv skyltar med olika utmaningar placeras ut längs en slinga i ett område bakom Finningeskolan. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. Med enkla övningar och utmaningar lockar Aktivitetsrundan fler till rörelse oavsett om man är nybörjare eller vältränad.

Studier visar att många barn med motoriska svårigheter har problem med kroppskontroll och koncentration. Det kan påverka inlärningen och skapa svårigheter för barnen. Genom att träna motorik kan barnen göra stora framsteg både i skolan och på fritiden.

Elevrådet The Bees på Finningeskolan var med och mätte upp rundslingan som är en kilometer lång och startar på stigen mellan Älgbrunn vid elljusspåret och Nyponstigen.

– Då får man bättre energi och mår bra. Det är bra att barn rör på sig, säger Molly Maria Sedin, elevrådsrepresentant åk 2C.

Förutom elevrådet och förskoleklassen Törnrosdalen fanns Angelica Pasuri från kommunens fritidsenhet på plats samt kommunens nya fritidschef Anders Lexell.

Detta är den första Aktivitesbanan av två. Den andra kommer att sättas upp innan sommaren längs hela elljusspåret i Stavlund.

Läs mer om Aktivitetsrundan här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2021