Sommarjobba som författare

I sommar får två ungdomar mellan 16 och 18 år chansen att under tre veckor sommarjobba som författare.

Projektet Platsens författare är en satsning från Litteraturutveckling Region Sörmland i samarbete med Kulturskolan och Biblioteken i Strängnäs kommun.

Projektet ska att utveckla och stötta unga personers skrivande. Med utgångspunkt och inspiration från ett lokalt författarskap kommer ungdomarna att skriva under handledning av en professionell författare, Robert Åsbacka. Bo Setterlind är den lokala författare vars verk ska inspirera ungdomarna Projektet genomförs även i Nyköping, Vingåker, Trosa och Eskilstuna.

Jag är väldigt glad över det här regionala samarbetet, säger Kulturskolans rektor Agneta Klingberg. Perioden startar med en gemensam träff med alla tio sommarjobbarna, två från varje ort, någonstans i Sörmland. Våra ungdomar från Strängnäs kommun kommer sedan att få ett arbetsrum på Multeum med chans till lokal handledning av Peter Björkman, litteraturutvecklare, och Amanda Greek, barn- och ungdomsbibliotekarie


Så här ansöker du till Platsens författare

Platsens författare vänder sig till ungdomar mellan 16 och18 år. Ansökan görs genom att man skickar in två texter till Kulturskolan:

  • ett personligt brev där man berättar vem man är
  • en text om varför man vill vara med i Platsens författare

Ansökningsperioden är öppen mellan den 22 februari och 31 mars.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juli 2021