Lars Ekström blir kommundirektör i Strängnäs kommun

Lars Ekström blir kommundirektör i Strängnäs kommun. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde den 18 juni.

Lars Ekström

- Lars är en god lyhörd ledare som får medarbetare att växa. Han har en ledarstil, mod och en stark vilja till utveckling som kommer att bidra till Strängnäs kommuns långsiktiga utveckling. Det är egenskaper som har vägt tungt i vårt val, säger Monica Lindell Rylén (S), första vice ordförande i kommunstyrelsen.

Lars Ekström, som varit tillförordnad i rollen som kommundirektör sedan oktober, har arbetat i Strängnäs kommun sedan 2012, först som måltidschef och från 2015 som chef för teknik- och servicekontoret. Han har även en bakgrund som egenföretagare och entreprenör.

– Det har varit åtta spännande, stimulerande och lärorika månader som tillförordnad. Jag är givetvis glad att jag får förtroendet att fortsätta i ett ordinarie uppdrag som kommundirektör. Vi har tagit oss an många stora och viktiga framtidsfrågor för vår kommun, och det känns mycket bra att få fortsätta leda förvaltningen i det arbetet, säger Lars Ekström.

Rekryteringen av ny kommundirektör har genomförts med hjälp av rekryteringskonsulter från Experis. Två intervjurundor har genomförts, med representanter från både politik och förvaltning. Testning och referenstagning har gjorts på slutkandidaterna, och beslutet att föreslå Lars Ekström som kommundirektör har förhandlats med de fackliga organisationerna.

– Vi har träffat ett antal starka kandidater, och genomfört en grundlig rekryteringsprocess. Jag känner mig helt trygg i att Lars är rätt person för uppdraget och ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med honom. Vi har fått en bra start på vårt samarbete, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 juni 2019