Matupplevelser

Matupplevelser för alla smaker. Njut av en måltid utomhus eller i en restaurang. Fika på något av kaféerna i trakten eller handla på någon av de många gårdsbutikerna. Upplev en unik middag i gårdsmiljö eller laga till en festmåltid med vänner i ett proffskök. Valet är ditt!

fikaidyllen

Bageri Speceri. Foto: You Are Here

# Sveriges fikaidyll

Vi är stolta över att ha flera prisbelönt kaféer i mysiga miljöer med ekologiskt och närproducerat utbud. Flera av dem finns listade i White Guide som uppmärksammar kaféer och restauranger som håller hög kvalitet på mat och dryck.
Hemsida: strangnas.se/fikaidyll

Gripsholms Värdshus och Callanderska gården Schweizeri i Mariefred

Gripsholms värdshus i Mareiefred är ett av Sveriges äldsta värdshus som nu sommartid även har ett trädgårdskafé i intilliggande Callanderska gården.
Hemsida: gripsholms-vardshus.se
Hemsida: callanderska.se

Tre kockar i Sörmland

Foto: Tre kockar i Sörmland

Tre kockar i Sörmland

Fixar små och stora finurliga kalas på lokala råvaror i säsong. Tre kockar består av: Charketuristen & matentreprenören Lasse Dahlén, levnads & matkonstnären Maria Printz, mathantverkaren & fotografen Patrik Arneke.
Facebooksida: facebook.com/trekockar

Gårdshuset Selaön/Äleby gård Selaön Stallarholmen

Fokus på mat, gastronomi och upplevelser. I Gårdshuset serveras "hemma hos" måltider för upp till 10 personer. I restaurangen vid Äleby gård matlagningsaktiviteter, måltider, fester, kalas och konferenser.
Hemsida: patrikarneke.se/gardshuset
Hemsida: aleby.com

Laga maten tillsammans

Ulvhälls herrgård i Strängnäs

På Ulvhälls herrgård finns möjlighet att i grupp laga mat tillsammans i en professionell matstudio. Välj att laga mat med eller utan vägledning av en köksmästare.
Hemsida: ulvhall.se

Äleby gård på Selaön i Stallarholmen

Laga mat tillsammans under ledning av en köksmästare som delar med sig av sina tips. I skafferiet finns främst gården egenproducerade råvaror.
Hemsida: aleby.com

Kanotkungen, Naturkraft o Emma grön

Food Yourney through the wilderness. Foto: Martin Olson

Food Yourney through the wilderness Åkers bergslag

Följ med på en avkopplande smakupplevelse för alla sinnen i den Sörmländska naturen. Guidning med lätt vandring och historiska berättelser över platsen. Turen avslutas gemensamt vid elden där ni får en måltid med Sörmländska smaker tillagade över öppen eld.
Hemsida: kanotkungen.se

Skottvångs gruva i Åkers bergslag

Bjuder på en kombination av värdshus, vildmark och musik. Skottvång ligger mellan Mariefred och Gnesta och här finns en Sveriges bästa musikscener. Här kan du njuta av en måltid följd av en konsert eller vandra på Sörmlandsleden och avsluta med en söndagsbuffé i restaurangen.
Hemsida: skottvangsgrufva.se

Hornuddens trädgård

Hornuddens trädgård. Foto: Johan Sjöstedt

Hornuddens trädgård på Aspö i Strängnäs

Egen ekologisk odling med restaurang, gårdsbutik och bokloppis - allt samlat på en och samma plats vid kanten av Mälaren. Ät och drick ekologiskt i restaurangen, i trädgården eller i något av de ombonade växthusen.
Hemsida: hornudden.net

Osprey Farm & Studio på Fogdö i Strängnäs

Här odlas ekologisk mat med kärlek. På Osprey farm kan du träffa trädgårdsmästare och få odlingsinspiration. Du kan också boka långlunch med kända gästkockar eller gå en kurs i keramik och drejning.
Hemsida: ospreysweden.se

Fogdö Mat & Keramik på Fogdö i Strängnäs

Här kan du fika och lära dig att dreja samt äta "hemma hos" utomhus sommartid.
Hemsida: fogdomatochkeramik.se

S/S Mariefred, måltid ombord

På S/S Mariefred kan du avnjuta en ångbåtsbiff under sträckan Stockholm - Mariefred eller Mariefred - Stockholm. Fler rätter finns förstås att välja på!
Hemsida: mariefred.info

Gårdsbutiker

Vill du handla direkt från lokala matproducenter? I trakten finns gott om gårdsbutiker med olika inriktningar.
På vår sida strangnas.se/gardsbutiker hittar du en lista.

Hela utbudet av restauranger och kaféer: strangnas.se/ataochfika

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 november 2022