Sommarjobb 2021

Kulturskolan och biblioteken i Strängnäs kommun erbjuder två sommarjobbsplatser som Platsens författare

Platsens författare

Sommarjobbet Platsens författare är en regional satsning från Litteraturutveckling Sörmland. Projektet vill utveckla och stötta unga personers skrivande. Ungdomarna kommer att ägna tre veckor åt att skriva under handledning av en professionell författare. I det större regionala projektet deltar tio ungdomar från Eskilstuna, Nyköping, Trosa, Vingåker och Strängnäs. Sommarjobbet har samma förutsättningar som kommunens övriga feriepraktikplatser. Här kan du läsa mer om kommunens feriepraktikplatser.

Fakta

  • Pågår 14/6 - 2/7.
  • Ansökningsperiod 22/2 - 22/3.
  • Handledare är författaren Robert Åsbacka
  • Tre gemensamma träffar för alla deltagande ungdomar i projektet.

Lokalt författarskap

Platsens författare i Strängnäs kommer att ske med utgångspunkt och inspiration från ett lokalt författarskap, Bo Setterlind (1923–1991). Han är Strängnäs mest kände poet och skrev ett stort antal diktsamlingar, uppträdde med sina dikter på långa uppläsningsturnéer och var välbekant för sina poesiframträdanden i TV. Setterlind skrev också bl.a. romaner, sång- och psalmtexter, dramatik, reseskildringar, kyrkospel och barnböcker. Han betraktade sig som romantiker och var med att grunda det Romantiska förbundet.

Ansökan

För att ansöka om sommarjobb i projektet Platsens författare behöver du skicka in en text på en A4 sida där du berättar om dig själv och en A4 sida om varför du vill sommarjobba som Platsens författare. Din ansökan mejlas senast den 22 mars till agneta.klingberg@strangnas.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 februari 2021