Hemmavasan Strängnäs

Person som håller i vattenflaska i skogen

Gå, lunka, löp, cykla, rulla, rusa eller tävla i Hemmavasan Strängnäs i början av juni 2023. Hemmavasan Strängnäs är ett initiativ från kommunen i samarbete med Vasaloppet.

Hemmavasan Strängnäs är ett av de större evenemangen som händer under 500-årsresan nästa år. Det finns olika lopp med varierade sträckor och tempo att välja mellan. Du som är extra peppad kan dessutom anmäla dig att vara med och tävla.

Anmäl dig till Hemmavasan Strängnäs!

Loppen startar vid Visholmen. Ta chansen att vara med om någonting historiskt och springa genom den klassiska målportalen från Mora. Detta är första gången som portalen används på annan plats.

Samarbete med Vasaloppet

Strängnäs kommun samarbetar med Vasaloppet i ett projekt för att stärka folkhälsan under parollen ”Tillsammans sätter vi Strängnäs och Sverige i rörelse”. Projektet drog igång 2021 och under 2022 bildades en lokal arrangörsförening, ”Samverkan i Strängnäs kommun för hälsa och motion”. Arrangörsföreningen genomför Hemmavasan Strängnäs tillsammans med Vasaloppet och Strängnäs kommun. Dessutom är många av våra lokala föreningar inom idrott, kultur och fritid med och genomför evenemanget.

Hemmavasan Strängnäs är en del av 500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2023