Arbeta som röstmottagare

Just nu söker vi inga röstmottagare eller andra funktioner som behövs för att kunna genomföra ett val. Fundera gärna över om du är intresserad av att vara med vid nästa val 2022. Uppdraget är viktigt och avgörande för att våra demokratiska val ska fungera. Följ med bakom kulisserna, se hur det går till och lär dig massor.

Valdagen

Arbetslagen organiseras med en ordförande, en vice ordförande och sex till åtta röstmottagare. Varje arbetslag har ansvar för ett valdistrikt och vi har 20 valdistrikt i Strängnäs kommun.

Förtidsröstningen

Dessutom behövs röstmottagare vid förtidsröstningen som håller på från cirka tre veckor före och fram till valdagen. Lokaler som hålls öppna för förtidsröstningen är Kontaktcenter i kommunhuset och medborgar-kontoren i Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk.

Dessutom används våra två gymnasieskolor, äldreboenden och kriminalvårdsanstalten i Mariefred som röstningslokaler för elever, boende och intagna med rösträtt.

Villkor och förutsättningar

Du måste ha fyllt 18 år. Det är en fördel om du kan flera språk.

Du får en ersättning på 190 kronor per påbörjad timme. Arbetstiderna varierar beroende på öppettider för förtidsröstning och tider som gäller för alla som deltar i valet.

Låter detta intressant? Vi öppnar anmälan för intresserade när det närmar sig nästa val.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2020