• Startsida
  • / Nyheter
  • / Kommunens måltidschef tävlar om titeln Årets måltidschef

Kommunens måltidschef tävlar om titeln Årets måltidschef

Porträtt av en glad Patrik Andersson som står framför en ljus tegelvägg

Strängnäs kommuns måltidschef Patrik Andersson är nominerad till Årets måltidschef.

– Det är jätteroligt och överraskande och en fjäder i hatten för både mig och hela måltidsorganisationen att vi är på väg framåt, säger han.

Han har ännu inte fått se sin egen nominering, men tror att det handlar om att han och hans enhetschefer tydligt lagt ut mandatet och ansvaret på köken. De vill styra så lite som möjligt, men ge bra förutsättningar och ha tydliga ramar som budget och måltidspolitiska programmet.

– Köken ska styra och äga sin vardag och vilken mat de ska servera. Det är verksamheterna som känner sina gäster bäst. Då tror jag det blir roligare att gå till jobbet, att man känner större ansvar och att man kan ha bra snack med sina gäster, alltså barnen, eleverna och de äldre.

Han är en av tio nominerade offentliga måltidschefer. Om han kammar hem priset eller inte får han veta på en galamiddag den 30 oktober.

– Det är en ära att vara nominerad, men det är klart att jag vill vinna när jag ändå är där, säger Patrik Andersson.

Uppmärksammar den offentliga gastronomin

Det är Sveriges offentliga måltider (SOM) som utser Årets måltidschef. De hette tidigare White Guide Junior och White Guide Senior och bedömer också offentliga kök som anmält sig till tävlingen med en, två eller tre stjärnor. De arbetar för att uppmärksamma den offentliga gastronomin.

Så här skriver Sveriges offentliga måltider om priset Årets måltidschef: Denna kategori premierar långsiktighet, helhetssyn och ledarskap. Oavsett om du är anställd av en kommun eller en privat aktör, är du med och skapar en plattform som gör det möjligt att servera näringsriktiga, hållbara och vällagade offentliga måltider. Förmågan att kommunicera är A och O; såväl med kollegor, politiker, anhöriga, media, vårdchefer, rektorer, pedagoger och framför allt – kökspersonalen, som ska se till att visioner och ambitioner förverkligas.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 augusti 2024