Flera konstverk stulna från Magiska stigen

"Glassen" är ett av konstverken som stulits. Konstverket skapades av Amalia Årfelt i samarbete med barnen på Trollskogens förskola. I bakgrunden syns "Dansmössen" som även de påverkats av händelsen.

"Glassen" är ett av konstverken som stulits.

Under torsdagen 3 mars upptäcktes att flera konstverk stulits från Magiska stigen på Långberget. Händelsen är polisanmäld.

Magiska stigen är en konstvandring för barn på Långberget i Strängnäs. Längs med stigen fanns 21 konstverk – sammanlagt sju av dessa har stulits. Flera konstverk satt även löst, och ett konstverk har förstörts när gärningspersonerna försökt ta dem. Dessa konstverk har nu tagits omhand.

Konstverken som utsatts för stölden och stöldförsöken har samtliga varit i brons. Övriga konstverk vid Magiska stigen som är tillverkade i andra material är opåverkade.

Händelsen har polisanmälts och konstnären är underrättad. Kulturkontoret undersöker hur man ska gå vidare för att återställa Magiska stigen.

Om Magiska stigen

Magiska stigen är en konstvandring för barn som ligger på Långberget nära Trollskogens förskola. Projektet påbörjades år 2020 med att konstnär Eva Fornåå skapade "Fröken Flinga och Lövharen". Magiska stigen färdigställdes under sommaren 2022 när ytterligare 20 konstverk skapade av konstnären Amalia Årfelt placerades ut längs med stigen.

Konstverken har tagits fram i dialog med barn i Strängnäs kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 mars 2023