• Startsida
  • / Nyheter
  • / Sarah Dawn Finer, Jireel och Larz-Kristerz bokade till 500-årsresan

Sarah Dawn Finer, Jireel och Larz-Kristerz bokade till 500-årsresan

Artister på 500-årsresan

Nu är det klart att Sarah Dawn Finer, Jireel och Larz-Kristerz kommer till Strängnäs den 3 till 6 juni. Artisterna medverkar på den stora scenen vid Västerviken under olika dagar.

Sarah Dawn Finer är vår konferencier under nationaldagsfirandet den 6 juni. Larz-Kristerz spelar på måndagen den 5 juni, som är en av kulturdagarna med familjärt fokus som i år också innehåller motionsloppet Hemmavasan Strängnäs Rulla & Rusa. Många av kommunens ungdomar har varit med och önskat artister till den 3 juni. En återkommande önskeartist var Jireel och nu är det klart att han kommer att stå på stora scenen i Västerviken på lördagen då det är fokus främst på ungdomarna.

– Jag är riktigt stolt över de här bokningarna. Vårt program under hela 500-årsresan ska rikta sig till så många målgrupper som möjligt och för både invånare och besökare. Alla artisterna är proffs i sin genre, så vi ser verkligen fram emot minnesvärda upplevelser, säger Johanna Nyberg, projektledare för 500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid.

Prisade och omtyckta artister

Artisterna Jireel, Larz-Kristerz och Sarah Dawn Finer är alla tre omtyckta och prisade artister som ska ta plats på scenen vid Västerviken i Strängnäs den 3 till 6 juni.

Artisten Jireel

3 juni – Jireel

Rapparen, sångaren och låtskrivaren Jireel från Rågsved har prisats av Grammis och P3 Guld. Han är uppe i drygt 400 miljoner streams på Spotify med hitlåtar som Cataleya, Snap, Moty och Sex känslor, där Jireel gästades av bland andra Miriam Bryant och Victor Leksell.

2021 släppte han det personliga albumet 1953 som berör hans pappas bortgång i covid. Senaste albumet Moty från 2022 är ljusare och handlar om livet med allt vad det innebär – kärlek, svartsjuka, utmaningar i nutiden och inför framtiden.

Larsz-Kristerz

5 juni – Larz-Kristerz

Att dansbandet Larz-Kristerz nästan upplevs som lokala, trots att de är från Älvdalen, är inte så konstigt. De slog igenom brett när de vann nationella tävlingen Dansbandskampen i Strängnäs 2008 och har numera en fast medlem i lokala musikprofilen Kent Lindén.

2021 fyllde bandet 20 år och under åren har de släppt hitlåtar som Det måste gå att dansa till, Hjärtat bankar, Här på landet och deras egen version av Purple Rain, en megahit av artisten Prince.

Sarah Dawn Finer

6 juni – Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer har positionerat sig som en av våra mest uppskattade och folkkära artister. Hon är en av Sveriges bästa sångare, artist och låtskrivare. Sarah är också en hyllad skådespelare och programledare. Oavsett om hon sjunger sina egna, eller tar sig an andras låtar, upplever man som lyssnare en närhet som inte borde lämna någon oberörd.

Sarah Dawn Finer är inbjuden till nationaldagsfirandet i Strängnäs för att leda oss genom programmet i Västerviken den 6 juni. Detta är inte första gången Sarah sjunger för kungligheter, men det är första gången hon kommer till oss.

Evenemang under 500-årsresan

Du hittar allt som händer under dagarna och hela 500-årsresan på vår webbplats.

Sidorna uppdateras allt eftersom nya program och aktiviteter blir bekräftade.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 februari 2023