På måndag släpps höstens kurser till Kulturskolan

Måndag den 22 augusti bjuder Kulturskolan in till Prova på. I samband med det släpps även höstens kurser som går att köpa i StudyAlong. Nytt för i år är att du i samband med köpet kan ansöka om halverad eller ingen avgift på kurserna.

Vill ditt barn hitta ett nytt intresse? Välkommen till Kulturskolan måndagen den 22 augusti för att prova på bland annat musik, sång, dans, teater, keramik, film och bild. Föranmälan krävs och du bokar gratisbiljetter till dig och dina barn via Tickster.

Detta gäller för Prova På:

  • Endast 1 vuxen per barn
  • Max 4 barn per vuxen
  • Alla som kommer måste ha bokat en gratisbiljett via Tickster.
  • Prova På pågår under en timme, med starttid klockan 16, 17 eller 18.
  • Barn från årskurs 1 i grundskolan till och med gymnasiet är välkomna.

Så köper du kurser

Kurserna släpps måndagen den 22 augusti klockan 18 i StudyAlong. Om det är första gången du köper en kurs på Kulturskolan måste du först ha skapat konton till dig och dina barn i StudyAlong. Förbered dig genom att skapa konton innan den 22 augusti, så att du är redo att köpa kurser när de släpps. På sidan skapa konto och köp en kurs kan du läsa mer om hur du gör för att skapa konton.

Nu kan du ansöka om lägre kursavgift

I samband med att du köper kurser kan du ansöka om att få halverad avgift eller helt avgiftsfritt. När du kommer till betalningssteget i StudyAlong kan du markera rutan "Ansök om nedsatt avgift". Du kommer då att få e-post med information om vilket underlag vi behöver för att kunna godkänna din ansökan.

Mer information om vilka kriterier som krävs för att ansöka om lägre kursavgift kan du läsa om på sidan Kulturskolan – vanliga frågor och svar.

Har du funderingar?

Mer information om Kulturskolan, avgifter, lektionerna och mycket mer hittar du på Kulturskolans webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 augusti 2022