• Startsida
  • / Nyheter
  • / Kulturskolans avgifter förändras – blir inkomstrelaterade

Kulturskolans avgifter förändras – blir inkomstrelaterade

Kulturnämnden tog under tisdagen den 26 april beslut om ett nytt system för Kulturskolans kursavgifter. Beslutet innebär att man kan ansöka om att få lägre kursavgift.

- Vi vill att alla barn ska ha möjlighet att ta del av Kulturskolans utbud oavsett socioekonomisk bakgrund. Det nya sättet att hantera kursavgifterna innebär att fler barn kommer att få tillgång till kursutbudet, säger Kulturnämndens ordförande Monica Lindell Rylén (S).

Barn och unga är en prioriterad målgrupp hos Kulturnämnden. Under våren har en utredning gjorts kring vilka avgiftssystem som skulle bidra till att tillgängliggöra kursutbudet för ännu fler barn.

Så kommer det att fungera

Kursavgiften för Kulturskolan ligger idag på 700 kr per kurs och termin, en summa som kvarstår. Men beroende på hushållets årsinkomst kommer vårdnadshavare att kunna ansöka om att få halv avgift (350 kr per kurs) eller helt avgiftsfritt.

Vårdnadshavaren kommer att kunna ansöka om lägre kursavgift i samband med att den bokar kursen i bokningssystemet StudyAlong. Förändringen börjar gälla från och med den 1 augusti.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 april 2022