• Startsida
  • / Nyheter
  • / Räddningstjänsten avråder från att elda utomhus från 17 juni

Räddningstjänsten avråder från att elda utomhus från 17 juni

Den 17 juni beslutade Räddningstjänsten att avråda alla från att elda utomhus under hela vecka 24. Avrådan gäller i Eskilstuna, Flen, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Arboga, Kungsör och Köpings kommuner.

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark. Därför avråder Räddningstjänsten dig från att elda utomhus under hela vecka 24.

Avrådan – var särskilt försiktig

Det är inte eldningsförbud vilket betyder att du får elda i iordningställda grillplatser och i trädgårdsgrillar men var särskilt försiktig. Se till att det finns släckutrustning i närheten och släck elden ordentligt.

Vad är eldningsförbud?

Eldningsförbud betyder att det inte är tillåtet att elda i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Eldningsförbud innebär förbud mot viss typ av eldning utomhus. Med utomhus menas i denna föreskrift skog eller mark så nära skog att eld lätt kan spridas till skog eller vidare i terrängen. Föreskriften är beslutad med stöd av 2 kap. 7 § förordningen (2003:789) om skydd mot olyckor.

Mer information

Vid stor brandrisk kan det komma att bli aktuellt med eldningsförbud. På vår webbsida om eldningsförbud har vi samlat mer information om det.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2021