Så blir årets studentfirande på Thomasgymnasiet

2021 års studentfirande den 11 juni på Thomasgymnasiet sker klassvis och anhöriga kan följa utspringen via en livesändning.

Med anledningen av den rådande situationen har skolledningen tillsammans med representanter från studentgruppen tagit fram ett program för att kunna genomföra årets studentdag på ett festligt sätt samtidigt som man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Upplägget liknar förra årets lyckade firande.

- Vi måste alla ta vårt ansvar i den här situationen. I dialog med eleverna har vi kommit fram till en lösning som gör att deras studentdag ändå blir högtidlig och ett minne för livet, säger Thomasgymnasiets rektor Daniel Moberg.

För att undvika större folksamlingar kommer avslutningsceremonin på Thomasgymnasiet att ske klassvis. Som vanligt blir det betygs- och stipendieutdelning och tal av rektor.
Enligt ett förbestämt schema kommer sedan klasserna att med en timmas mellanrum springa ut på skolgården.

Skolgården närmast huvudentrén kommer att vara avspärrad och anhöriga hänvisas till den bakre delen av kaserngården. Thomasgymnasiets elever får bjuda in max två anhöriga var med varsin biljett.

- På så sätt förhåller vi oss till myndigheternas rekommendationer samtidigt som alla student blir synliga vid utspringet. För att det inte ska uppstå någon trängsel ber vi alla anhöriga att hålla avstånd till varandra. Det är också upp till varje students familj att ta ansvar för att inte fler än två anhöriga per elev samlas på skolgården och att man i god tid lämnar området för att ge plats till nästa klass, säger Daniel Moberg.

Följ utspringen via livesändning

Utspringen kommer också att sändas live via Thomasgymnasiets youtubekanal. På så sätt kan både elever och anhöriga följa alla klassers utspring under dagen.

Tider för respektive klass utspring hittar du nedan.

Skriv tabellbeskrivning här
KlassAvslutningUtspring
EE18kl. 10.00Ca kl 11.00
HA18kl. 10.00Ca. kl. 11.00
EK18kl. 11.15Ca kl. 12.15
RL18kl. 12.30Ca kl. 13.30
SA18kl. 12.30Ca kl. 13.30
TE18kl 13.45Ca kl 14.45
VO18kl 13.45Ca kl. 14.45

Det blir inte någon traditionell studentkortege genom staden. I år råder också förbud mot att åka studentflak.

Digital mösspåtagning

Årets studentfirande inleds redan den 4 juni klockan 11.30 då årets mösspåtagning äger rum. I år sker mösspåtagningen hemifrån, men kommer även den att sändas live via Thomasgymnasiets youtubekanal. Det blir som vanligt tal av rektor och på en given signal uppmanas sedan årets studenter att sätta på sig studentmössan.

Elever och vårdnadshavare på Thomasgymnasiet har fått information om studenten via lärplattformen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 maj 2021