Förskola uppmärksammas i pedagogisk serie

Trollskogens förskolas pedagogiska arbete uppmärksammas i Utbildningsradions lärarhandledning till tv-serien Tripp Trapp Träd.

Tripp trapp träd är ett pedagogiskt tv-program och ett digitalt verktyg i form av en en app för lärande lek. Materialet vänder sig till 3-5-åringar. Programmen kompletteras med lärarhandledning för förskolepedagoger. I två filmer i lärarhandledningen berättar Emil Nordberg, förskollärare på Trollskogens förskola i Strängnäs, hur förskolan använder Tripp trapp träds material i arbetet med hållbar utveckling.

- Barnen lär sig på olika sätt. Man vill gå igenom samma saker på olika sätt för att barnen ska ha så stora möjligheter som möjligt att lära sig. Jag tycker att Tripp trapp träd-appen är som en guldgruva när det gäller att jobba med tema. De har så många möjligheter att jobba med teman.

Filmerna där Emil Nordberg berättar och visar hur han jobbar med barnen heter Barndokumentärer och Temaarbete.

- Vi är glada att förskolan inom Strängnäs kommun har fått vara med och visa hur man jobbar med Tripp trapp träd. Det är ett jättebra material och vi vill gärna inspirera andra att jobba med teman på flera sätt, säger Sarah Wolf Näsström, utvecklingsledare inom förskola i Strängnäs kommun.

Arbetet med Tripp trapp träd stämmer väl överens med förskolans läroplan inom området hållbar utveckling samt hälsa och välbefinnande. UR, Sveriges Utbildningsradio, har till uppgift att producera program inom utbildningsområdet och jobbar med public service.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 maj 2021