Eldsundsköket renoveras i sommar

Nu ska Eldsundsköket renoveras och man räknar med att kunna flytta in i ett nyrenoverat kök lagom till skolstart i augusti.

Kommunens största kök Eldsund har efter många år i trogen tjänst på senare tid varit i stort behov av renovering. Nu ska renoveringen påbörjas.

Tidsplan:

  • Vecka 17 flyttar matlagningen för matlådor till Vasaskolans kök.
  • Vecka 18 flyttar matlagningen för särskilda boenden Riagården och Hammargården över till Kanonens förskola i Åker. Matlagning för särskilda boenden Kristinagården, Sictoniagården och Tomasgården flyttas till Isabellagården i Strängnäs.
  • Vecka 23, efter skolavslutningen, flyttar vi resterande matlagning från Eldsund till Vasaskolan. Det gäller matlagning till friskolor och fria förskolor samt till kommunala förskolor och fritidsverksamhet.

Under augusti månad, lagom till skolstart är tanken att det nya köket kan börja användas. Mer information om det kommer längre fram i sommar.

Målet är att sommarens flytt ska påverka matgästerna så lite som möjligt. Under flyttveckorna 17 och 18 kommer fokus främst vara på maträtter som är enklare att laga och packa.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 april 2021