• Startsida
  • / Nyheter
  • / Kommunens idrottsanläggningar öppnar för gymnasieungdomar

Kommunens idrottsanläggningar öppnar för gymnasieungdomar

Nu öppnar Folkhälsomyndigheten upp för att även ungdomar födda 2002 eller senare kan delta i föreningsidrott på fritiden och skolans idrottsundervisning. Men för allmänheten är det fortsatt stängt i kommunens bad, gym, idrotts- och ishallar till och med 21 februari.

Teknik- och servicekontoret har beslutat att barn och ungdomar födda 2002 eller senare får vara i kommunens badhus, idrotts-, is- och motionshallar för att vara med i skolans idrottsundervisning eller föreningsidrott på fritiden. Beslutet gäller från och med 8 februari 2021. Däremot håller kommunens bad, gym, idrotts- och ishallar fortsatt stängt för allmänheten och öppnar tidigast 21 februari.

Detta gäller:

Simhallar och gym
Thomasbadet, Åkersbadet och Thomasbadets gym har stängt för allmänhet och träning på fritiden för personer födda 2002 eller tidigare.

Idrottshallar
Inomhusanläggningarna har stängt för allmänhet och träning på fritiden för personer födda 2002 eller tidigare.

Elitverksamhet får fortsätta att bedriva sin verksamhet. I Strängnäs kommun gäller det Strängnäs futsal i Svenska futsal-ligan och Strängnäs innebandyklubbs A-lag i allsvenskan.

Ishallar
Ishallarna i Strängnäs, Mariefred och Åkers Styckebruk har stängt för allmänhet och träning på fritiden för personer födda 2002 eller tidigare.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 februari 2021