• Startsida
  • / Nyheter
  • / Fritidsgårdarna öppnar igen på måndag den 8 februari

Fritidsgårdarna öppnar igen på måndag den 8 februari

Fritidsgårdarnas lokaler öppnar igen måndag 8 februari för ungdomar som går i årskurs 6 till och med 18 år.

För att inte bidra till att smittan ökar igen kommer antalet besökare på fritidsgården att vara begränsat och man har anpassat både lokalerna och aktiviteterna utifrån det.

- Det ska bli roligt att på ett bättre sätt kunna möta vår ungdomars behov, säger fritidsgårdschef Marcus Delving. Vi har sett att behovet av det fysiska mötet med trygga vuxna har ökat under den senaste tiden, med distansundervisning för många elever och våra lokaler har varit stängda för besök.

Några anpassningar, som gjordes i samband med att man i november stängde fritidsgårdarnas lokaler, har blivit så populära att fritidsgårdarna nu har bestämt att de ska fortsätta. Det gäller till exempel olika gruppaktiviteter som ungdomarna kan anmäla sig till i förväg via sociala medier och verksamhet som händer online.

Begränsade platser just nu

Alla ungdomar som vill delta i aktiviteter eller besöka fritidsgårdarna kan anmäla sig i förväg för att vara säker på att få en plats. Anmälan görs via sociala medier, men det går också att anmäla sig i dörren när man kommer till fritidsgården.

Undantag gäller för Mariefreds fritidsgård där man måste anmäla sig i förväg eftersom platserna är mycket begränsade i den lokalen.

Öppettider

Strängnäs fritidsgård

Måndag, onsdag, torsdag och fredag klockan 16.30–21.30

Tisdagar har vi stängt.

Mariefreds fritidsgård

Måndag, tisdag, onsdag och fredag klockan 16.30–21.30

Torsdagar har vi stängt.

Åkers fritidsgård

Alla vardagar klockan 16.30–21.30

Gruppverksamhet

Alla fritidsgårdar erbjuder gruppverksamhet med olika teman och innehåll innan eller parallellt med den ordinarie verksamheten. Information om vilka grupper som finns att välja på under kvällen läggs ut på fritidsgårdarnas Instagramkonto vid lunchtid samma dag.

Mer information och eventuella ändringar

Alla fritidsgårdars konton i sociala medier hittar du på strangnas.se/fritidsgardar.

Detta gäller tillsvidare och kan komma att ändras beroende på smittläget. Vi meddelar förändringar på kommunens webbplats och direkt till ungdomarna via sociala medier.

På vår webbplats kan du läsa mer om kommunens fritidsgårdsverksamhet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 februari 2021