• Startsida
  • / Nyheter
  • / Annorlunda upplägg för årets skolavslutningar och studentfirande

Annorlunda upplägg för årets skolavslutningar och studentfirande

Thomasgymnasiet

Årets studentfirande och skolavslutningar i grundskolan och på Thomasgymnasiet kommer att se annorlunda ut mot tidigare år. Med hänsyn till risken för smittspridning av coronaviruset (covid-19) har kommunen beslutat att göra om de traditionella firandena.

Skolavslutningarna i de kommunala grundskolorna kommer i år att hållas i mindre skala för bara elever och lärare. Det betyder att vårdnadshavare eller andra besökare inte kan vara med på avslutningarna.

- Vi tar alla vårt ansvar och följer de rekommendationer som gäller det här året, säger grundskolans verksamhetschef Tommy Olsson.

Ute på skolorna planerar nu personalen för hur firandena kommer att gå till. Elever och vårdnadshavare får information från klasslärarna.

Annorlunda studentfirande i år

Även avslutningarna och studentfirandet på Thomasgymnasiet den 12 juni kommer att göras om. Det blir inget traditionellt utspring eller kortege genom staden. Däremot planerar nu personal och elever hur man på alternativa sätt kan fira och uppmärksamma årets studenter.

- Vi har möten tillsammans med eleverna och tar gemensamt fram en plan för årets studentfirande, säger Daniel Moberg, rektor för Thomasgymnasiet.

Elever och vårdnadshavare får information om studentfirandet på Thomasgymnasiet så snart alla detaljer är klara.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 april 2020