Kom och lek i den nya piratparken i Västerviken

Nu är Västervikens lekpark i Strängnäs färdig och redo att utforskas av alla leksugna. 

En av Strängnäs kommuns drygt 30 lekplatser ligger i Västerviken i anslutning till kulturhuset Multeum och gästhamnen. Lekparken har genomgått en renovering och byggts om för att bli en plats för barn som uppmuntrar till lek och rörelse utomhus.

En lekplats med något för alla

Lekparken har ett stort utbud för leksugna i alla åldrar. Den nya lekställningen i lekparken består av en stor båt med en gummimatta runt om. I båten kan man klättra, åka kana, springa runt, speja ut på sjön eller vad fantasin nu kan bjuda på. Linbana, rutschkana, gunghästar och en del andra grejer finns kvar sedan tidigare.

Gunga med ramp

En gunga med ramp är speciellt framtagen för att alla ska kunna få känna glädjen i att gunga. Rampen hakas på och av med kedjor när man kör upp på gungan. Den har också en säkerhetslina i form av en kedja, som man får hjälpas åt att haka i och ur när man ska rulla upp eller ner från rampen.

Barn från några skolor i kommunen har fått vara med i en dialog och tycka till om hur den nya lekställningen och gungan för till exempel rullstol eller andra hjälpmedel ska vara. Dialogen fanns med som underlag inför upphandlingen.

anpassad gunga i Västerviken

– Det känns jätteroligt att många av de saker som önskades av barnen i vintras blev verklighet i den här nya lekställningen. Barn har många kloka och roliga idéer så det känns alltid inspirerande att samarbeta med dem i sådana här projekt, säger Josefine Ericsson, handläggare på teknik- och fritidskontoret som har varit med i dialogen men barnen.

Så hittar du hit

Västervikens lekpark är den största och kanske den mest välbesökta i kommunen. Den ligger på Norrstacksvägen i Strängnäs.

Mer kul att göra för barn?

strangnas.se/barnkartan hittar ni du barnens egna tips på andra lekplatser och annat skojigt man kan göra i kommunen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juli 2019