Strängnäs fritidsgård flyttar till nya lokaler

Strängnäs fritidsgård flyttar från Mikaelshuset till lokaler i resurscentrum. Det beslutades den 18 januari av kommunens strategiska planeringsgrupp.

De nya lokalerna i resurscentrum ligger vägg i vägg med Kulturskolan på Eskilstunavägen 14. Ulrika Klang, fritidsgårdschef, ser nya möjligheter i samband med flytten.

– ­­Det centrala läget är mycket bra och ökar tillgängligheten för våra besökare. Många ungdomar i Strängnäs rör sig i området mellan Thomas arena och Präntaren. Dessa ungdomar blir nu lättare att fånga upp i vår uppsökande verksamhet. Dessutom ser vi nya och spännande samarbetsmöjligheter mellan fritidsgården och Kulturskolan, säger Ulrika Klang.

De senaste åren har kommunen hyrt Mikaelshuset av Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö. I samband med att fritidsgården flyttar får kyrkan, enligt överenskommelse, tillbaka Mikaelshuset. Lars Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, är även han positiv till flytten.

– Nu får Strängnäs fritidsgård en ny lokal med ett bra läge. En bra bonus är att fritidsgården blir nästgårds till Kulturskolan. Jag vill också rikta ett stort tack till kyrkan som de senaste åren varit med och kraftigt stöttat kommunens ungdomsverksamhet, säger Lars Larsson (M).

Fritidsgården blir kvar i Mikaelshuset till den 30 juni 2016. Invigningen av lokalerna i resurscentrum äger rum i augusti. Ett exakt datum är ännu inte satt.

Fritidsgården i Strängnäs

Fritidsgården erbjuder en öppen verksamhet med ett främjande arbetssätt. En trygg mötesplats för alla ungdomar mellan 12-18 år. Verksamheten utgår från besökarnas behov och önskemål.

Läs mer om Strängnäs fritidsgård

Strängnäs fritidsgård på Facebook

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juni 2018