Starta företag

Starta företag

Här får du svar på frågor om nyföretagande och vad du behöver ha koll på för att komma igång.

Så kommer du igång med ditt företag

En rad olika organisationer har som sitt uppdrag att stötta och ge kostnadsfria råd när nya företag startas. De är alla mycket kunniga och all rådgivning sker under sekretess. Du får hjälp med bland annat affärsplan, budget och olika regler vid uppstart som är bra att ha koll på innan du startar upp.  

Nyföretagarcentrum

ALMI

Verksamt

Stöd och finansiering

För vissa verksamheter kan det också finnas medel att söka för olika slags finaniseringsmöjligheter. Du kan självklart också vända dig till din bank för diskussion om möjligheterna till finaniseringsstöd.

ALMI

Leader Södermanland

Sörmlandsfonden

Kommunens stöd för dig som ny företagare

Kommunens Företagsservice hjälper dig att hitta rätt bland olika tillstånd och regler.

Vägledningsmöten

Boka ett vägledningsmöte med alla berörda handläggare samtidigt. Dukat bord är en mötesform där du som företagare får komma till ett första möte där tjänstemän från berörda myndigheter finns samlade vid ett och samma bord. Mötet är helt kostnadsfritt.
Läs mer på sidan Dukat bord - vägledningsmöten för tillstånd och lov.

Nätverk för företagare

Företagsmöten och nätverksträffar arrangeras under hela året. Ett bra sätt att knyta kontaktar för dig som är ny som företagare. Se hela kalendern på sidan Företagsfrukostar och möten.

Håll dig uppdaterad via vårt nyhetsbrev

Genom att registrera ditt företag i vårt företagsregister får du regelbundet ta del av nyhetsbrev från kommunens Företagsservice.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 augusti 2021