Cityplay – en app för att lyfta det lokala företagandet

Cityplay Strängnäs kommun

I höst lanseras appen Cityplay i Strängnäs kommun som är en satsning av Strängnäs kommun i samverkan med centrumföreningarna iMariefred.nu och Mitt Strängnäs. Målet med Cityplay är att motivera till att handla lokalt, främja det lokala näringslivet och skapa en levande kommun.

Cityplay fungerar som ett digitalt stämpelkort och samlar kommunens alla erbjudanden, butiker, restauranger, kaféer och evenemang på ett och samma ställe. Appen är gratis att använda både för användare och för företagare.

Målet är att så många näringsidkare som möjligt från alla delar av kommunen ska vara en del av appen. Den är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra sin verksamhet och det enda som krävs för att kunna delta är att man är verksam i Strängnäs kommun och att man bidrar med ett erbjudande eller stämpelkort.

Hur fungerar Cityplay?

Det är upp till varje företagare att själva skapa sitt innehåll i appen och det kan handla om allt från digitala stämpelkort så som ”handla nio pizzor, få den tionde på köpet” till att erbjuda sina kunder en viss rabatt på sitt nästa köp.

Varje butik, restaurang, café eller annan näringsidkare får dessutom ett eget butiksrum där det finns utrymme för butikslogga, information om verksamheten, kontaktuppgifter samt information om stämpelkort och erbjudanden.

Finansiering och lansering

Appen finansieras av resurser från coronafonden och är en satsning som blivit möjlig tack vare stöd från Strängnäs kommun. Det är centrumföreningarna Mitt Strängnäs och iMariefred.nu som kommer att förvalta appen och bland annat ansvara för uppstart och lansering.

Lanseringen kommer att ske i flera steg och under augusti kommer vi att bjuda in näringsidkare i kommunen till ett butiksmöte för att sedan lansera appen under hösten.

Mer information

Har du frågor, vill vara med eller vill veta mer? Kontakta Ann-Christin Berndtsson verksamhetsledare iMariefred.nu

Kontaktuppgifter:

iMariefred.nu
Ann-Christin Berndtsson
kontakt@imariefred.nu

Mitt Strängnäs
Pernilla Eklund
info@lundgarden.se

Strängnäs kommun
Karolina Zander
karolina.zander@strangnas.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juni 2021