klart.se

PAX-promenad i Mariefred

Barn & Ungdom | Stadsvandringar | Mariefred

Ta en promenad genom Mariefred med PAX-kartan i hand!

I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år. Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.

Alrik och Viggo måste använda både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv i staden. Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv. Det finns ett killgäng i skolan som gör livet svårt. De har en mamma som de längtar efter, men som inte är att lita på. Och de måste kämpa med sin natur, den där ilskan som exploderar i huvudet, eller den där handen som liksom av sig själv tar grejer och stoppar i fickan.
Text: Bonnier Carlsen

Tiden pulsar, mörkret vandrar in. Följ med på en vandring genom korpbröderna Alriks och Viggos Mariefred.

Ladda ned kartan!

Det finns även finns en ljudvandring via appen Guidly!
Sätt på telefonen, plugga in hörlurarna och bege dig till Runstenen framför Gripsholms slott i Mariefred.
Där väntar Estrid Mimer på dig. Hon ger dig ett uppdrag, att bära en magisk sten genom Mariefred till Kyrkoruinen där ondskan just nu är som starkast. Om du vågar! För längs vägen kommer du att möta många otäcka varelser som vill stoppa dig.
Ljudvandringen finns för iphone 5 och framåt. Du laddar ned appen Guidly i Appstore. Du behöver ungefär 150 MB utrymme i telefonen. För Android söker du på PAX i Play store.
Ljudvandringen går bra att kombinera med kartan för PAX promenaden.
Här hittar du svar på vanliga frågor om ljudvandringen.
Läs mer: www.guidly.se

 
PAX-weekend
Gripsholms värdshus har hotellvistelse med PAX-paket.
Läs mer här: www.gripsholms-vardshus.se

Bra att veta om du kommer till Mariefred!
Parkering: Vid hamnplan kan du parkera med personbil hela dagen och övernatt om du väljer att stanna kvar.
Övriga parkeringsplatser i staden så har vissa regel: 2 timmar med parkeringsskiva. Slottets parkering är förbehållen besökare till slottet och parkering dagtid i enlighet med P-information på platsen.
Toaletter: Offentlig toalett som är öppen året runt finns vid Munkhagsgatan (strax ovanför hamnplan) och toalett på Rådhuset är tillgänglig under Bibliotekets öppettider. Sommartid finns även offentliga toaletter i gästhamnsbyggnaden.
Plats att äta matsäck: Sommartid i parken vid Lottenlund som ligger mellan staden och Gripsholms slott alterativt Midsommarängen som ligger i anslutning till slottets parkering. Om Gripsholms slott är öppet finns möjlighet att sitta under slottvalvet på inre borggården.


                   Roligt att veta
  

 

 

 

Om författarna

Scener ur böckerna (Hagby-film)

 

Mer att göra