Information

Lärare i SFI och SVA. vuxenutbildning

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola med fritidshem, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Vuxenutbildningen i Strängnäs består av skolformerna kommunal vuxenutbildning (komvux) på grundläggande och gymnasial nivå, utbildning i svenska för invandrare (sfi) och särskild utbildning för vuxna (särvux). Vuxenutbildningens elever utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrund, förutsättningar och erfarenheter. Vi har många spännande saker på gång inom verksamheten samtidigt som statsmakterna satsar medel för att utveckla hela vuxenutbildningsverksamheten. Vi söker nu en lärare i svenska för invandrare och svenska som andraspråk till grundläggande nivå.

Arbetsuppgifter

Du har självständigt ansvar för undervisningen inom ditt kompetensområde men du ingår i olika arbetslag där du samverkar med olika kollegor Tjänsten är en semestertjänst. Tjänsten kommer att innehålla undervisning i Svenska för invandrare och Svenska som andraspråk.

Kvalifikationer

Krav -vi söker dig som har en pedagogisk utbildning med lärarbehörighet i svenska för invandrare och svenska som andraspråk. -goda färdigheter i att använda datorer/IT i undervisningen. -du uppskattar att arbeta i lärararbetslag. Meriterande -om du har ytterligare kompetenser som ökar flexibiliteten i din yrkesutövning -erfarenhet av att arbeta inom vuxenutbildning Stor vikt läggs vid personliga egenskaper då vi söker dig som har förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje elevs behov och ser fram emot att samarbeta och utveckla verksamheten tillsammans med engagerade medarbetare. Du är en lagspelare som även besitter förmågan att arbeta självständigt inom dina kompetensområden. Bifoga lärarlegitimation (om sådan finns) med din ansökan.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-20

Referensnummer: 226/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Eller efter överenskommelse. Vikariat med möjlighet till förlängning


Upplysningar

Bengt Melin,

Telefon: 0152-29423


Rose-Marie Heiskanen,

Telefon: 0152 297 99


Fackliga kontaktpersoner

Marita Lilja Tel: 0728 438 866


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande